EP LASER: ARAPOV DRUGI, KLJAKOVIĆ-GAŠPIĆ VODI

Drugoga dana Europskog prvenstva u jedrenju u olimpijskoj klasi laser koje se održava u Splitu vrijeme je pogodovalo natjecateljima, te su stoga održana prva tri kvalifikacijska plova za seniore i juniore.

Najuspješniji je bio hrvatski predstavnik Mate Arapov koji je osvojio prvo mjesto u prvom, te dva druga mjesta u drugom i trećem plovu. Kako se jedri u dvije skupine, Splićaninu to nije bilo dovoljno za vodstvo jer je s dvije pobjede i jednim drugim mjestom utrku za naslov europskog prvaka najbolje započeo Britanac Paul Goodison.

"Najvažnije je bilo što sam imao dva odlična starta, pa nisam upao u gužvu i mogao sam izabrati stranu za koju sam mislio da je bila bolja. U prvoj sam regati bio negdje četvrti ili peti na prvoj bovi, ali sam se uspio probiti i završio prvi. U drugoj sam non-stop vodio, ali sam imao nesreću što smo u finišu uhvatili nekoliko najsporijih brodova iz druge grupe. Tu je nastao metež i zbog toga sam izgubio malo vremena i završio drugi, ali sam zadovoljan i tom utrkom. Zatim smo čekali da zapuše bura, startali smo tek oko 19 sati i trebalo je sačuvati koncentraciju. U toj sam utrci na drugu bovu stigao sedmi-osmi, ali se nitko nije odvojio iz grupe pa sam do kraja uspio stići prednost i vodio, a na samom kraju me prestigao Šveđanin za pola metra. Dobro sam počeo, no ovo je tek prvi dan", kazao je olimpijac Arapov.

Treći je trenutno Australac Michael Blackburn, koji jedri izvan konkurencije, a dvije dobre utrke imao je Šveđanin Karl Suneson, pa bi i on zbog izbacivanja najlošijeg rezultata na kraju kvalifikacija mogao biti visoko rangiran.

Od ostalih hrvatskih seniora Luka Radelić je trenutno na 26. mjestu, a Milan Vujasinović je 35.

Među juniorima je najbolji rezultat prvoga dana imao Ivan Kljaković-Gašpić "Bambi" iz splitskog JK Zenta, koji je sa dva prva i jednim šestim mjesto u vodstvu sa 8 negativnih bodova. Drugi je Poljak Artur Wilandt, treći Jeremie Steyaert iz Francuske, dok je naš Tonko Kuzmanić na petome mjestu, s jednim trećim i dva osma mjesta u prva tri plova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlogodišnji svjetski prvak u "laseru 4.7" Tonči Stipanović, očito umoran od nedavnog nastupa na SP-a u Madeiri, tek je 24.

U srijedu bi na raspredu trebala biti nova tri kvalifikacijska plova.

REZULTATI SENIORI:

1. Goodison (VBr) 4 negativna boda, 2. ARAPOV 5, 3. Blackburn (Aus) 18, 4. Holman (VBr) 20, 26. RADELIĆ 49, 35. VUJASINOVIĆ 60.

JUNIORI: 1. KLJAKOVIĆ-GAŠPIĆ 8, 2. Wilandt (Pol) 10, 3. Steyaert (Fra) 10, 4. Sekardi (Slo) 18, 5. KUZMANIĆ 19, 24. STIPANOVIĆ 43.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara