EP LASER: ARAPOV SREBRNI, KLJAKOVIĆ-GAŠPIĆ EUROPSKI PRVAK

Hrvatski jedriličar Mate Arapov osvojio je srebrno odličje na Europskom prvenstvu olimpijske klase "laser" u Splitu, dok je u juniorskoj konkurenciji europskim prvakom postao Ivan KljakovićGašpić. L

Kako su u današnjoj zadnjoj regati prvenstva svi vodeći "pokrivali" jedan drugoga, poredak od petka nije pretrpio nikakve izmjene jer su se postignuti rezultati odbacivali kao najlošiji, primjerice Arapov je bio tek 24., a ostali su bili još lošije plasirani. Europskim prvakom tako je postao po prvi puta Slovenac Vasilij Žbogar sa 28 negativnih bodova, Mati Arapovu je pripalo srebro sa dva boda više, dok je brončani Poljak Maciej Grabowski sa 35 negativnih bodova.

Arapovu je srebro iz Splita najveći uspjeh karijere uz srebrno odličje sa Mediteranskih igara u Tunisu, a Splićanin je potvrdio da će konkurirati za najviši plasman i na Olimpijskim igrama u Ateni, na koje se već kvalificirao. U završnici je Splićanin bio pod pritiskom dviju dodijeljenih kazni, a da je dobio i treću, bio bi diskvalificiran sa EP-a, što mu se dogodilo i na OI u Sydneyu.

Od ostalih hrvatskih seniora Milan Vujasinović je 21., a Luka Radelić 29.

EP u Splitu okupilo je najbolje u svijetu u "laseru", budući da je prvenstvo bilo otvorenog tipa sa kvalifikacijskim kvotama za OI u Ateni, pa su, izuzevši Brazilca Scheidta, nastupili i najbolji Australci, Južnoafrikanci i Novozelanđani.

Ono što nije uspjelo Arapovu u seniorskoj konkurenciji, postigao je Ivan Kljaković-Gašpić osvajanjem naslova u juniorskoj konkurenciji. Mladi Splićanin je, doduše, u zadnjem plovu stigao na cilj tek kao 36., pa mu je zlato skoro uzeo Francuz Jeremie Steyaert, koji je bio treći. Ipak, Kljaković-Gašpić je nakraju došao do naslova sa svega jednim negativnim bodom manje od Francuza, dok je brončano odličje pripalo Grku Michaliosu Koulianosu. Peto i šesto mjesto osvojili su Tonči Stipanović i Tonko Kuzmanić, koji se sa 23. odnosno 13. mjesto u zadnjem plovu nisu uspjeli uključiti u borbu za odličja.

REZULTATI, SENIORI:

1. Vasilij Žbogar (Slo) 28.0

2. MATE ARAPOV (HRV) 30.0

3. Michael Blackburn (Aus) 34.0 - samo u open klasi

4. Maciej Grabowski (Polj) 35.0...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
5. Paul Goodison (VB) 35.0

21. MILAN VUJASINOVIĆ (HRV) 111.0

29. LUKA RADELIĆ (HRV) 130.0...

JUNIORI:

1. IVAN KLJAKOVIĆ-GAŠPIĆ (HRV) 25.0

2. Jeremie Steyaert (Fra) 26.0

3. Mihalis Koulianos (Grč) 45.0

4. Konrad Wilandt (Polj) 51.0

5. TONČI STIPANOVIĆ (HRV) 52.0

6. TONKO KUZMANIĆ (HRV) 55.0...

(Hina) rš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara