Eskalacija nasilja: Huligani zapalili Sofiju, poziva se na prekid prvenstva!

Eskalacija nasilja: Huligani zapalili Sofiju, poziva se na prekid prvenstva!

Tekst: D.R./Totalsport
Foto: AFP

HULIGANI u Bugarskoj ne posustaju. Nove su velike nerede priredili navijači sofijskih rivala Levskog i CSKA, koji su derbi 21. kola nacionalnoga nogometnog prvenstva na stadionu Levskog završili bez golova.

Utakmica je prekinuta početkom drugog poluvremena zbog reakcije specijalnih policijskih postrojbi i vatrogasaca, koji su ušli unutar stadiona uvesti reda među podivljale navijače. Agencijski izvještaji govore da je ukupna brojka policijaca i vatrogasaca na stadionu i oko njega dosegla broj od 1.400 profesionalaca.

Nakon reakcije specijalaca utakmica se odigrala do kraja, a u pritvoru su završila 24 huligana.

Prije tjedan dana navijači CSKA kraval su priredili na gostovanju kod Lokomotiva iz Mezdre. U gradu na sjeverozapadu Bugarske probili su se preko ograde na travnjak te počeli rušiti sve pred sobom. Nakon policijske intervencije desetorica za završila iza rešetaka.

Zbog čitavog niza sličnih ispada bugarsko se prvenstvo ove godine igra na rubu regularnosti, a čak i vodeći ljudi tamošnjeg saveza (BFU), poput njegova dopredsjednika i legendarnog reprezentativca iz devedesetih Jordana Lečkova, pozivaju na prekid prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Meksiku ludnica i na stadionima

Nasilje je eskaliralo i na dva stadiona u Meksiku. Tridesetorica navijača su ozlijeđena, jedan od njih teže.

Posljedica je to navijačkih obračuna nakon svršetka utakmice Queretara i Atlasa (2:1), a navijači su se sukobili na samom travnjaku stadiona Corregidora.

"Ozlijeđeno je 30-ak ljudi, uglavnom navijača i ponešto redara. Jedan je čovjek u ozbiljnom stanju", rekao je predsjednik Queretara Ulises Zarita.

Na travnjak stadiona probili su se i navijači Tigresa nakon domaćeg poraza (1:0) njihovih ljubimaca od Toluce. Tukli su se s djelatnicima osiguranja i tražili ostavku trenera Daniela Guzmana.

Upravo to se i dogodilo nekoliko sati kasnije, no nije jasno je li ovisno ili neovisno o njihovu upadu. Guzmanu je vodstvo kluba, u svakom slučaju, uručilo otkaz zbog tek 16. mjesta na tablici 18 meksičkih prvoligaša.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara