Euroliga

Euroliga: Promijenit ćemo format natjecanja ako bude neizbježno

Euroliga: Promijenit ćemo format natjecanja ako bude neizbježno
Foto: Guliver Image/Getty Images

IZVRŠNI odbor Eurolige odlučio je da će prioritet biti završiti natjecanje u ovoj sezoni, čak i po cijenu promjene formata natjecanja ako to bude neizbježno.

Natjecanje u Euroligi i Eurokupu bit će nastavljeno kad stanje s pandemijom bolesti Covid-19 to dopusti, odnosno kad budu postojali optimalni zdravstveni i sigurnosni uvjeti za sve koji sudjeluju, vodeći se preporukama relevantnih zdravstvenih organizacija i lokalnih vlasti.

Članovi Izvršnog odbora složili su se da je prioritet završiti natjecanja u ovoj sezoni po dosadašnjem formatu, što znači odigravanje svih preostalih utakmica osnovnog dijela, doigravanja i Final Foura u slučaju Eurolige te od četvrtfinala nadalje za Eurokup. Euroliga je prekinuta nakon 28. od 34 kola osnovnog dijela natjecanja.

Izvršni odbor je svjestan da će to značiti završetak natjecanja nakon predviđenih datuma u svibnju, ali su spremni zgusnuti raspored. Bit će nastavljena i analiza mogućih alternativnih sustava natjecanja koji bi bili primijenjeni samo ako situacija to bude zahtijevala.

Vodstvo Eurolige je napravilo pravilnik koji će biti predložen igračkom i trenerskom udruženju, u kojem stoji da je od igrača i trenera moguće zatražiti prihvaćanje prilagođenih primanja dok se natjecanje ne nastavi.

Još je jednom naglašena važnost da svi sudionici shvate svoju odgovornost kao izvor inspiracije i uzor mnogima te pridonesu, pod kontroliranim uvjetima, u borbi protiv Covida-19 na svaki mogući način.

Rezultati by SofaScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara