Evensen postavio novi svjetski rekord - 246.5 metara!

Foto: AFP

NORVEŠKI skijaš-skakač Johan Remen Evensen dvaput je u petak rušio svjetski rekord na domaćoj, nedavno obnovljenoj skakaonici u Vikersundu.

Evensen je najprije u u probnoj seriji odletio do 243 metra, nadmašivši dosadašnji rekord sunarodnjaka Björna Einara Romörena za četiri metra. U kvalifikacijskom skoku 25-godišnji Evensen je skočio još dalje, točnije na 246.5 metara.

Sve je, tako, izvjesnije da ćemo uskoro vidjeti i prvi skok preko 250 metara što je na skakaonici u Vikersundu, u čiju je obnovu uloženo 10.2 milijuna eura, itekako moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vikersund je, današnjim rekordnim dosezima, poslao u povijest legendarnu slovensku Planicu koja je dosad bila dom najdužih skokova. Na njoj je, uostalom, Romoren i postavio svoj rekord prije šest godina.

Dodajmo ovome da Međunarodna skijaška federacija (FIS) službeno ne priznaje svjetske rekorde kako bi spriječila lov na njih, a time i moguće teške ozljede.

Vikersund će u subotu i nedjelju biti domaćin dva natjecanja Svjetskog kupa u kojem uvjerljivo vodstvo drži Austrijanac Thomas Morgenstern.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara