Evo kako se Šukerov savez "opravdao" za krvava koljena reprezentativaca u avionu

Evo kako se Šukerov savez "opravdao" za krvava koljena reprezentativaca u avionu

Foto: Facebook profil Bojana Bogdanovića

NAJBOLJI hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović fotografijom se požalio u kakvim su nedostojnim uvjetima on i suigrači iz reprezentacije putovali na interkontinentalnom letu iz Rima do Buenos Airesa, gdje će se pripremati za Olimpijske Igre u Rio de Janeiru.

"Hvala HKS-u i HOO-u sto su se potrudili i priuštili nam komfor kakav zaslužujemo na putu od 32h. Uvjeti su nam uvijek bili na nivou. #sretnanovagodina #rimbuenosaires", napisao je Bogdanović na Facebooku uz fotografiju na kojoj se vidi kako hrvatski reprezentativci nemaju dovoljno prostora za noge u avionu kojim su letjeli preko Mediterana, Afrike i Atlantika.
 
U Argentini ih očekuje posljednji pripremni turnir uoči nastupa na Igrama. Jednog navijača je zanimalo kako je u ovakvim uvjetima putovao punašni predsjednik HKS-a Ivan Šuker, no Bogdanović je otkrio da nije bio s njima u avionu.
 
Fotografija na profilu NBA zvijezde je, kao što se vidi iz priloženog statusa, izazvala veliku pažnju na društvenim mrežama, pri čemu su srpski mediji likovali, uspoređujući neprimjerene uvjete u kojima hrvatski košarkaši lete iz Europe u Južnu Amerike, s komoditetom u kojem uživaju na istoj ruti uživaju njihovi reprezentativci.

Nakon bure koju je podigla Babina avionska žalopojka na Fejsu, oglasio se i Hrvatski košarkaški savez:

Vezano uz status na Facebook stranici hrvatskog reprezentativca Bojana Bogdanovića, željeli bi pojasniti organizaciju putovanja hrvatske košarkaške reprezentacije u Argentinu.

Hrvatski košarkaški savez je u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom učinio sve kako bi našim igračima i stručnom stožeru osigurao najbolji i najkomforniji prijevoz do Cordobe, a posebno s obzirom na njenu udaljenost. Nažalost, naša volja i želja, niti angažman, nisu bili dovoljni, jer nas je u toj namjeri spriječilo nekoliko objektivnih razloga.

Najvažniji i presudan leži u činjenici da se reprezentacija plasirala 9. srpnja na Olimpijske igre i iako se već sljedeći dan krenulo u organizaciju putovanja, izbor je bio vrlo ograničen. Konačni letovi (i mjesta u zrakoplovu) su ono najkvalitetnije što se u tom trenutku moglo izabrati iz preostale ponude zrakoplovnih tvrtki.

Treba napomenuti da je naša delegacija putovala u dvije skupine, veliki dio preko Rima, dok je manji dio članova stručnog stožera, zbog potpune popunjenosti zrakoplova, putovao preko Pariza. Niti na jednom letu nije bilo dovoljno mjesta za cijelu delegaciju pa tako ni mjesta u poslovnoj klasi.  

Na kraju, ono najvažnije, cijela delegacija je sretno stigla na odredište i sigurni smo da će, nakon što se svi dobro odmore, nastaviti putem koji je zacrtan u Torinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara