koronavirus u sportu

Policija: Srpski nogometni junak nije uhićen zbog kršenja policijskog sata

Policija: Srpski nogometni junak nije uhićen zbog kršenja policijskog sata
Foto: Gulliver / Getty Images

ALEKSANDAR PRIJOVIĆ nije uhićen zbog kršenja policijskog sata tijekom izvanrednog stanja koje je u Srbiji zbog pandemije koronavirusa, objavio je Vladimir Rebić, direktor srpske policije. 

"On i ostale osobe zatečene u baru jednog beogradskog hotela, njih 17-18, uhićeni su i odvedeni pred tužitelja zato što su prekršili odluku vlade o zabrani okupljanja. Njihov propust nije bio kršenje policijskog sata, nego što su ušli u restoran i što ih je bilo više od pet. Prekoračili su dozvoljeni broj osoba na jednom mjestu. Primarna je odgovornost organizatora, ali i gostiju u tom objektu. Postoji odluka vlade da oni koji se bave tom djelatnošću ne mogu isporučivati piće i hranu, već samo obavljati dostavu."

Prijović, napadač saudijskog Al-Ittihada, u kojem zarađuje toliko da je najbogatiji nogometaš Srbije, koji je golom odveo na prošli SP, uhićen je u baru spomenutog beogradskog hotela. Zajedno s njim priveden je i poznati turbofolker Radiša Trajković Đani sa suprugom. 

Poznati cajkaš je k tome prekršio i obaveznu karantenu pa je trojka odvedena u pritvor. Srbija je uvela stroge kazne za kršenje karantene i moguće je da će Prijović neko vrijeme provesti iza rešetaka.

Prijović je treći poznati srpski nogometaš koji je šokirao zemlju svojim po život opasnim ponašanjem dok zemljom hara korona, kojom je tamo službeno zaraženo 1476 osoba, dok je od njenih posljedica umrlo 39 osoba.

Prvi je uhićen Realov napadač Luka Jović, kojem prijete tri godine zatvora zato što je po dolasku iz Španjolske, u kojoj je katastrofalno stanje zbog korone, umjesto u karantenu otišao u šetnju Beogradom.

Idući je bio Nikola Ninković, defenzivac Ascolija u talijanskoj regiji Marche, u kojoj su samo dan prije njegova dolaska od korone umrle 23, a od početka haranja virusa u toj zemlji ukupno 114 osoba. Ninković je prekršio i srpski zakon o obaveznoj izolaciji. I to po dolasku u Srbiju iz zemlje koja je svjetsko žarište korone. Po dolasku u državu u kojoj zbog epidemije korone vlada izvanredno stanje, Ninković je umjesto u dvotjednu samoizolaciju otišao u beogradski bogati noćni život. Prije dva tjedna viđen je u više poznatih tamošnjih kafića i restorana. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara