Federer: Basel je za mene emotivno možda i broj 1

Foto: AFP

ŠVICARAC Roger Federer objasnio je u kratkim crtama koliko mu znači nastup na ATP turniru u rodnom gradu Baselu, koji je na rasporedu ovoga tjedna.

Godinama najbolji, a trenutno drugi svjetski tenisač je na turniru u Baselu, prvi puta održanom 1970. godine, skupljao loptice kao dječak. U rodnom gradu je tri puta zaredom trijumfirao, od 2006. do 2008. godine, a još tri puta je bio protagonist finala, ali je suparnicima morao čestitati na pobjedi. Tako je bilo i lani, kada ga je u tri seta svladao Novak Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene, turnir u Baselu je najljepši dio sezone. U smislu važnosti turnira, svi uvijek govore o Grand Slam turnirima, ali u emotivnom aspektu je meni ovo jedan od najvažnijih, a možda i najvažniji turnir", zborio je Federer nakon što je u ponedjeljak lakoćom prošao prvu prepreku, Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, koji mu je predao pri rezultatu 6:4, 5:2 za Federera. Švicarac je na svom servisu izgubio samo 4 poena…

"Volim ovaj turnir, baš jako, gotovo više nego ijedan drugi. Uvijek je sjajno vratiti se u Basel. Trudim se svakom prilikom doći spreman i u dobroj formi, pogotovo stoga što sam dva puta morao odustati zbog ozljeda."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara