ZANIMLJIVOSTI

Ferguson u bolnici posjetio navijača Uniteda kojem je ostalo 12 mjeseci života

Ferguson u bolnici posjetio navijača Uniteda kojem je ostalo 12 mjeseci života
Foto: Twitter

NAJUSPJEŠNIJI trener u povijesti Manchester Uniteda pokazao je da i u mirovini ima poseban odnos prema pristalicama svog kluba.

Tridesetdvogodišnji navijač Manchester Uniteda Damien Nixon suočava se s teškim oblikom raka. Liječnici su mu priopćili da za njega nema lijeka te da mu je ostalo manje od 12 mjeseci života. Sredinom veljače ostvario mu se dječački san - upoznao je najvećeg junaka svoje mladosti, Sir Alexa Fergusona.

Damienova supruga Samantha je saznala da je Sir Alex u bolnici i brzo javila prijateljima. Zajedno su ga odlučili pronaći.

"Čekali smo ispred sobe gdje se zadržao oko sat i pol. Kada je izašao, priopćili smo mu da želimo iznenaditi Damiena", kaže Samantha.

Sir Alex je odmah pitao gdje se Damien nalazi i otišao u njegovu sobu, piše Sport Bible.

"Reakcija je bila nevjerojatna. Brat je tog jutra Damienu donio dres iz 1999. godine, kada je United osvojio Premier ligu, FA kup i Ligu prvaka. Obukao ga je baš tog jutra kada je upoznao Sir Alexa Fergusona", kaže Samantha.

Sir Alex je ostao u sobi neko vrijeme razgovarajući s Damienom i njegovim prijateljima. Navijač je bivšem treneru Manchestera rekao da je bio razočaran kada se umirovio 2013. godine.

Uslijedio je zagrljaj s legendarnim trenerom koji mu je prije odlaska poručio da ostane snažan u danima koji dolaze.

"Sir Alex nam je rekao da je upoznao junaka. Bio je uznemiren prilikom izlaska iz sobe i tiho je gledao prema Damienu. Za nas je uvijek bio legenda, a ono što je učinio pamtit ćemo zauvijek. Bio je u bolnici zbog osobnih razloga, ali je ipak našao vremena posjetiti Damiena", navodi Samantha.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara