Ferguson: U Realu se još uvijek ponašaju kao u vrijeme generala Franca

Ferguson: U Realu se još uvijek ponašaju kao u vrijeme generala Franca

MENADŽER Manchester Uniteda Alex Ferguson još je jednom nazvao kraljevski nogometni klub iz Madrida konkvistadorskim i uzurpatorskim.

U intervjuu za GQ magazin Škot se osvrnuo na prošloljetna događanja, kada su iz Madrida svim silama pokušavali pridobiti portugalskog nogometaša Manchestera Cristiana Ronalda na prelazak u Real.

"Problem je u tome što Real ima tu određenu prošlost, naučeni obrazac ponašanja nastao za vrijeme generala Franca. Ta se filozofija upravljanja Realom nije promijenila dolaskom demokracije u Španjolsku. U Madridu i dalje misle da im je dozvoljeno pokoriti bilo koga i na bilo koji način, te uzeti što im je volja", izjavio je Sir Alex, okorjeli laburist koji se čitava života politički zalaže za socijalna prava naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi također da ga prošloljetni atak na Ronalda nimalo nije iznenadio.

"Znao sam da će se to dogoditi odmah čim su prije godinu dana kupili Gabriela Heinzea. Uopće ga nisu uzeli jer su ga trebali, iako je Gabriel dobar igrač. Uzeli su ga samo da bi pripremili teren za Ronalda. Cristiano i Heinze bili su Realu iznimno bliski."  

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara