formula 1

Fernando Alonso najavio veliki povratak u F1: To je idealna godina

Fernando Alonso najavio veliki povratak u F1: To je idealna godina
Foto: Getty Images

FERNANDO ALONSO prošle godine napustio je Formulu 1. Španjolac je to učinio poslije utrke za VN Abu Dhabija nakon što je u bolidu McLarena osvojio 11. mjesto u ukupnom poretku vozača. 

Dvostruki prvak F1 tada nije rekao zbogom, već je najavio povratak. Španjolac je priznao da to neće biti sljedeće sezone, već 2021. godine, kad bude imao 40 godina.

"Mislim da je 2021. idealna godina za moj povratak. To neće biti sljedeće sezone jer će biti ista pravila na stazi, a to je jedan od razloga zašto sam otišao. Zato je 2021., kada dođe do promjena, prava prilika za moj povratak", poručio je Alonso. 

Zagrijavanje za povratak u najveći oktanski cirkus na svijetu imat će iduće godine, kada će biti fokusiran na nastupe na Dakar reliju i legendarnoj utrci Indy 500. 

"Na posljednjoj utrci Formule 1 na bolidu je pisalo 'Hasta Iuego' (Vidimo se), a ne 'Adios' (Zbogom) jer je plan uvijek bio da se vratim", dodao je dvostruki prvak F1 rođen 1981. godine u Oviedu. 

Alonso je dvije titule prvaka Formule 1 osvojio 2005. i 2006. godine u bolidu Renaulta, a tijekom karijere, koja je započela 2001. godine, vozio je i za ekipe Ferrari i Minardi. .

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara