Fiba pokreće prvo esport natjecanje za nacionalne momčadi

Fiba pokreće prvo esport natjecanje za nacionalne momčadi
Foto: EPA-EFE

MEĐUNARODNA košarkaška federacija (Fiba) ​​najavila je pokretanje prvog međunarodnog natjecanja u esportu za nacionalne timove FIBA ​​Esports Open 2020.

Ovaj pilot-projekt održat će se od 19. do 21. lipnja, a nastupit će 17 ekipa (Argentina, Australija, Austrija, Brazil, Cipar, Indonezija, Italija, Latvija, Libanon, Litva, Novi Zeland, Filipini, Rusija, Saudijska Arabija, Španjolska, Švicarska i Ukrajina).

Svaka momčad će se sastojati od sedam igrača, pet na terenu i dvije rezerve. Igrat će se simulacijska videoigra NBA 2K20 koristeći način igre Pro-Am.

Svaka utakmica prenosit će se uživo na Facebooku, Twitchu i YouTubeu kanalu Fibe s komentarima na engleskom jeziku.

"Fiba je izuzetno ponosna i uzbuđena što je započela svoje putovanje u esportu s FIBA ​​Esports Open 2020.", kazao je Frank Leenders, generalni direktor Fibe ​​za medije i marketinške usluge.

"Središnji odbor Fibe prepoznao je inicijativu za esport kao važnu i u skladu sa strateškim ciljem povećanja obitelji Fibe. U ovim izazovnim vremenima ohrabreni smo entuzijazmom nekih naših nacionalnih federacija koje su već aktivne u ovom prostoru i bile su naši partneri posljednjih nekoliko mjeseci", dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara