FIFA dozvolila Thiagu Motti da igra za Italiju

Foto: AFP

MEĐUNARODNA nogometna federacija dozvolila je u ponedjeljak Interovom veznjaku Thiagu Motti promjenu sportskog državljanstva tako da će ovaj 28-godišnji Brazilac ubuduće igrati za Italiju.

Motta je dobio talijansko državljanstvo na temelju činjenice da mu je djed Talijan, a izbornik "azzurra" Cesare Prandelli poslao mu je pozivnicu već za prijateljsku utakmicu protiv Njemačke ove srijede u Dortmundu. No, u Talijanskom nogometnom savezu nisu bili sigurni da će Motta, koji je ubilježio dva nastupa za brazilsku U23 vrstu, moći nastupiti sve dok u ponedjeljak nije došlo zeleno svjetlo iz FIFA-e.

"Sjajno je što igrači koji nisu rođeni u ovoj zemlji žele nositi talijanski dres. U reprezentaciju pozivam one koji to zaslužuju, a pritom se izdižem iznad napada za multietničko uljepšavanje nacionalne momčadi. Takvi napadi su loši, ne samo za ugled nogometa, već i Italije",  naglasio je Prandelli koji je već ranije u reprezentaciju pozvao i Lazijevog veznjaka Cristiana Ledesmu, rođenog u Argentini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara