FIFA: Simulantima već na SP-u petominutna isključenja!

FIFA: Simulantima već na SP-u petominutna isključenja!

Tekst: Totalsport
Screenshot: Sun

FIFA će na prosinačkom će mitingu u južnoafričkom Cape Townu raspraviti moguće vremenske kazne igračima koji budu simulirali.

Sudac bi simulantu tako mogao pokazati petominutno isključenje, kao što je slučaj s isključenjima u rukometu, hokeju na ledu ili vaterpolu, a pravilo bi čak moglo zaživjeti već na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine. Potvrdio je to Jack Warner, dopredsjednik FIFA-ina Upravnog odbora, inače predstavnik CONCACAF-a (Srednje i sjevernoamerički nogometni savez) u krovnome svjetskom nogometnom organu.

Prema njegovim navodima, Upravni je odbor FIFA-e, koji broji 24 člana, već oformio radnu skupinu kojoj je dano u zadaću da razmotri mogućnost kažnjavanja igrača-varalica na ovaj način. Njezina će se opažanja razmotriti u prosincu u Cape Townu, prilikom zasjedanja na kojem će također biti ždrijebane skupine Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo sport zadržati zabavnim za gledatelje. Nogomet ne može biti sport u kojem ljudi glume i simuliraju. Jednostavno ne može. Moramo promijeniti takvo ponašanje"  izjavio je Warner za Sky Sports dodavši:

"Primjerice, ima bezbroj prigoda u kojima igrači glume ozljedu kao da je kraj svijeta. Nakon što sudac dosudi prekršaj, dignu se i svom snagom udaraju loptu. Slažem se da takav igrač zbog toga ne treba biti isključen crvenim kartonom. Treba biti kažnjen vremenskom kaznom od pet minuta."

Na pitanje bi li novo pravilo moglo biti uvedeno već za iduće SP, Warner je odgovorio:

"Definitivno!"
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara