FIFA-ine INOVACIJE Izbornicima dopuštena radioveza i četvrta izmjena

FIFA-ine INOVACIJE Izbornicima dopuštena radioveza i četvrta izmjena

Foto: Getty Images

VIJEĆE Svjetske nogometne federacija (FIFA) jučer je na zasjedanju u Bogoti službeno odobrilo nekoliko pokrenutih inicijativa vezanih za budućnost međunarodnih nogometnih natjecanja.
 
 
Nadzorno i strateško tijelo svjetske krovne organizacije potvrdilo je usvajanje triju izmjena u Pravilniku igre čiju je primjenu blagoslovio Međunarodni odbor nogometnih saveza, nogometno tijelo koje svako pravilo mora priznati prije njegova usvajanja.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim uvođenja videotehnologije na predstojećem Mundijalu u Rusiji te jedne dodatne zamjene po timu tijekom produžetaka, ključna je novost i primjena komuniciranja izbornika sa svrhom informiranja s članovima stožera reprezentacije koji se ne nalaze u tehničkoj zoni.
 
Nacionalna liga američkog nogometa (NFL) već godinama unazad dopušta praksu da treneri radiovezom komuniciraju sa statističarima i pomoćnicima. Pomoćno osoblje stručnog stožera redovito s vrha tribina promatra igru kako bi imalo pregledniji uvid na stanje na terenu te kako bi trenera konstantno opskrbljivalo mnoštvom podataka.
 
Premda još raritetna pojava, u nogometu je već viđena provedba komunikacije između trenera i njegovih pomoćnika radiovezom. Evertonov aktualni trener Sam Allardyce jedan je od rijetkih trenera koji koriste radiovezu kako bi od svojih asistenata doznali potrebne informacije.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara