Fijasko najavljenog štrajka: Samo petorica radnika FIAT-a prosvjedovala protiv dolaska Ronalda

Fijasko najavljenog štrajka: Samo petorica radnika FIAT-a prosvjedovala protiv dolaska Ronalda
Foto: Getty Images

UVJEREN kako je ulaganje vrijedno sa sportske i financijske perspektive, FIAT je kao klupski sponzor obećao sufinancirati 30 milijuna eura vrijednu godišnju plaću Cristiana Ronalda koji je za 117 milijuna eura napustio Real Madrid i potpisao četverogodišnji ugovor s Juventusom.

Spektakularni transfer i astronomska plaća novopečene klupske akvizicije izazvali su nezadovoljstvo radnika, pa je izbila opća pobuna.

"FIAT zarađuje ogroman novac. Nama pripadaju tek mrvice. Fiatovi radnici deset godina nisu dobili povišicu. Sramotno. S plaćom koja je obećana Cristianu Ronaldu, svaki bi radnik mjesečno mogao zaraditi 200 eura više", pobunili su se sindikalisti i najavili štrajk u poznatoj talijanskoj automobilskoj tvornici. 

Međutim, najavljeni prosvjed u ponedjeljak doživio je fijasko. Tek petorica radnika postrojenja u Melfiju na talijanskom jugu zbog protesta na dan štrajka nisu izvršila svoje radne obaveze i propisane norme. 

"Govorimo o 0,3 posto zaposlenih. Dakle, štrajk su organizirali ljudi kojima su važni jedino osobni interesi", poručio je FIAT-ov glasnogovornik.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara