Film o šibenskoj NBA zvijezdi koja jede burek i tegli teret iz očevog kamiona

Film o šibenskoj NBA zvijezdi koja jede burek i tegli teret iz očevog kamiona
Foto: Šibenik.In

DOKUMENTARNI film ''Uvik isto'' redateljice Slavice Šnur o obitelji šibenske NBA zvijezde Darija Šarića jučer je pretpremijerno prikazan na tvrđavi Barone u Šibeniku, a sudeći po reakcijama publike koja se svih 40 minuta nije prestajala smijati, Šiši senior i junior, majka Vesa i kći Dana oduševljavaju na velikom platnu isto kao i na košarkaškom parketu, piše Šibenik.In, čiji je novinar bio na projekciji filma.

Već je dobro poznata činjenica da su u obitelji Šarić svi košarkaši, ali redateljica Šnur odmah je pri predstavljanju filma naglasila kako ona o košarci ne zna ništa i da je taj sport zapravo i ne zanima.

''Na kavi u jednom kafiću u Vodicama vidjela sam naslovnicu novina na kojoj je bio Dario. Nemam pojma o tom sportu, ali kako moj suprug poznaje Predraga, posjetili smo ih jednom u njihovoj kući na Jadriji. Tamo smo odmah vidjeli kako Dario nosi velike kutije i bilo mi je čudno vidjeti u toj situaciji tako poznatu zvijezdu. Majka Vesa mi je samo rekla kako nema razloga i da velika NBA zvijezda kad dođe kući ne istovara kamion. Odmah me je privukla energija te obitelji kod kojih je, kako i sami kažu, uvijek sve isto bez obzira na Darijevu slavu. Otud i ime filma'', rekla je redateljica Šnur.

Dakle, film ne govori o košarci, iako je uz nju prirodno vezan, već o jednoj normalnoj dalmatinskoj obitelji.

''Čak smatram da ja nisam redateljica ovog filma jer takve likove kao što su Šarići, njihovu interakciju za ručkom, na basketu kad igraju dva na dva, to nitko ne može režirati. Ništa nisam uljepšavala u filmu, ono što vidite je ono što Šarići zapravo jesu'', zaključila je redateljica filma koji će svoju službenu premijeru doživjeti na Vukovar Film Festivalu krajem rujna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara