Finski klub izbačen iz lige zbog financijskih problema

ZBOG velikih financijskih problema finski nogometni klub Allianssi Vantaa izbačen je iz prve nogometne lige.

Vodstvo lige uskratilo je klubu licencu za nastup u prvom razredu i u novoj sezoni Veikkausliiga liga će brojati 13 klubova.

Prošle sezone Allianssi je kažnjen sa 10.000 eura, nakon što je izgubio utakmicu od Hake Valkeakoski 0:8. Disciplinska komisija nogometnog saveza je zaključila kako takav rezultat šteti ugledu lige, ali i klubova koji su u tome sudjelovali.

Visoki poraz zainteresirao je i policiju koja je počela istraživati cijeli slučaj sumnjajući na korupciju. U toj utakmici čak devet igrača Allianssia je imalo debi, a na kladionicama je uplaćeno iznenađujuće mnogo novaca na konačni rezultat. Vlasnik Allianssia je u tom trenutku bio kineski biznismen Ye Zheyunin, koji je povezan s kladionicama u Aziji, a prema nekim podacima na taj rezultat u kladionicama u Aziji uplaćeno je najmanje 15 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko mjeseci kasnije vodstvo kluba raskinulo je sve veze s Ye Zheyunom, tvrdivši kako preuzimanje kluba nije provedeno u roku. Međutim, nakon što je Kinez napustio klub započeli su veliki financijski problemi koji su rezultirali padom u niži rang.

Index.hr/Hina

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara