DOČEK PRVAKA Lisabon je na veličanstven način dočekao svoje heroje

DOČEK PRVAKA Lisabon je na veličanstven način dočekao svoje heroje

Foto: Hina

PORTUGAL je prvi put u povijesti prvak Europe. Možda neočekivano, no nimalo ne nezasluženo. Selecao je od početka turnira točno znao što želi i znao je kako doći do tog cilja. Portugal nije igrao atraktivan nogomet, nisu umirali u ljepoti, no budimo realni, koja je momčad igrala lijepo na ovom Euru i za koju bi se momčad moglo reći da je trebala biti prvak? Jalova Francuska? Bezlična Njemačka? Dezorijentirana i katastrofalno vođena Belgija? Nema šanse.  

> Portugalci na letu iz Pariza odali počast nogometnoj legendi


Portugal je samo znao iskoristiti ono što mu se nudilo. Imali su najlukavijeg trenera, imali su čudesnog Pepea, daleko najboljeg igrača turnira, a u Ronaldu su imali vođu, kako na travnjaku, tako i van njega. Dizali su se iz utakmice u utakmicu i pokazali su da su momčad s mudima i karakterom. Dovoljno za naslov? U ovoj, u povijesti nikad lošijoj konkurenciji itekako.

Odmah nakon utakmice ulice portugalskih gradova preplavili su navijači koji su do zore slavili najveći uspjeh u povijesti portugalskog nogometa, a veličanstven je bio i doček u Lisabonu jutros.

Dočekao ih i predsjednik De Sousa

Nacionalnim nogometnim junacima u ponedjeljak se poklonio i portugalski predsjednik Marcelo Rebelo de Sousa koji im je na posebnom prijemu uručio odlikovanja.

"Svima im zahvaljujem. Ovo odlikovanje za posebne zasluge nije dobila nijedna portugalska reprezentacija prije ove", izjavio je portugalski predsjednik za nacionalnu televiziju.

Nakon prijema kod predsjednika, uslijedila je parada pobjednika ulicama glavnog grada i susret s navijačima u fanzoni u središtu Lisabona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara