Foto - S Poljuda tvrde: Kalendar nije plagijat

Foto: Hajduk.hr

USLIJED javnih optužbi g. Jerkovića da je novi Hajdukov kalendar plagijat, sa Poljuda su poslali priopćenje javnosti.

Iako je i na prvi pogled jasno da je riječ o potpuno različitim dizajnerskim rješenjima od prve do posljednje stranice, HNK Hajduk će prosudbu o eventualnom kopiranju rješenja prepustit sudstvu, a osim neutemeljenih javnih optužbi od strane g. Jerkovića, sudskim putem ćemo zatražiti i zaštitu naših prava i interesa zbog očitog neovlašteno korištenje znaka i grba Hajduka u komercijalne svrhe, od strane spomenutog dizajnera.

Želimo također pojasniti da se HNK Hajduk za potrebe izrade upravo otisnutog kalendara, po zadanom konceptu (prikaz najuspješnijih momčadi) od strane Hajduka, obratio trima različitim agencijama, odnosno grafičkim studijima te između tri ponuđena rješenja odabrao najbolje od kojih nitko, pa ni dizajneri tvrtke Manufaktura d.o.o., nikada nisu ni vidjeli kalendare g. Jerkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, što se tiče „uzusa i standarda zanata“ pri definiranju naslovnice koje g. Jerković naziva „plagijatom“, istom tehnikom izdvajanja igrača na naslovnici svojih kalendara Hajduk se koristio i prethodnih godina, te na isti način predstavljaju svoje igrače na naslovnicama i nogometni klub  FC Bayern u kalendaru za 2008. godinu, Birmingham (2012), West Ham (2012), Tottenham (2012) kao i brojni drugi nogometni klubovi u svijetu.

HNK Hajduk Split
Odjel za odnose s javnošću

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara