Francuska je razbila Island ali nije se probila u veliku četvorku najvećih pobjeda na EP-ima

Francuska je razbila Island ali nije se probila u veliku četvorku najvećih pobjeda na EP-ima

Foto: Getty Images / Guliver Image

FRANCUSKA je razbila Island s 5:2 u polufinalu Europskog prvenstva i time potpisala jednu od najvećih pobjeda u povijesti kontinentalnog natjecanja. A, evo i koje su najveće pobjede na Eurima, a čak tri su završene 5:0.

Francuska - Belgija 5:0 (1984)

Na Europskom prvenstvu u Francuskoj 1984. domaćin je u Nantesu razbio Belgiju s 5:0. Michel Platini postigao je tri gola, uz pogotke Alina Giressea te Luisa Fernandeza.

Danska - Jugoslavija 5:0 (1984)

U istoj skupini A na Euru u Francuskoj Danci su razmontirali Jugoslaviju također s 5:0, a redom su pogađali u Lyonu Frank Arnesen (dva gola), Klaus Berggreen, Preben Elkjaer i John Lauridsen. 

Švedska - Bugarska 5:0 (2004)

Treću pobjedu s 5:0 potpisali su Šveđani u Portugalu 2004, kada je u grupnoj fazi stradala Bugarska. Henrik Larsson (dva gola), Fredrik Ljungberg, Zlatan Ibrahimović i Marcus Allback pregazili su protivnika u Lisabonu.

Nizozemska - Jugoslavija 6:1 (2000)

Ponovno je Jugoslavija razbijena na Euru, a to se dogodilo 2000. godine u Belgiji i Nizozemskoj, a upravo je drugi spomenuti domaćin uništio momčad Vujadina Boškova. Patrick Kluivert zabio je tri gola, Marc Overmars dva, dok je Dejan Govedarica postigao autogol. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara