Francuski mediji bez milosti: Hvala, uništili ste nam ljeto!

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

NIMALO milosti, očekivano, nisu imali francuski mediji prema izborniku Raymondu Domenechu, igračima, ali i Francuskom nogometnom savezu dan nakon ispadanja sa SP-a u Južnoj Africi.

"Kraj svijeta" naslov je komentara u kojem se sportski dnevnik L'Equipe osvrnuo na igru i kaotično stanje unutar francuske reprezentacije.

"Nevjerojatnu si je rupu iskopao Raymond Domenech. Smatrati ljude imbecilima može biti zabavna igra, ali treba znati kada stati. Provokacija je suptilna umjetnost i nesumnjivo određena vrsta inteligencije, ali samo ako nije ukaljana bahatošću i arogancijom", navodi ugledni dnevnik i poziva francusku vladu da napravi reda u Francuskom nogometnom savezu kako više ne bi bio u rukama marioneta.

France Soir piše kako je imidž reprezentacije na terenu i izvan njega bio katastrofalan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U 11 dana natjecanja momčad Raymonda Domenecha je uspjela postati meta ismijavanja cijelog svijeta, mješavina arogancije, nekompetentnosti, manjka talenta i profesionalizma", piše France Sior, a u sličnom tonu komentira i Liberation:

"Ovoj je tragikomediji napokon došao kraj. Ne treba ni reći da se odgovorni moraju suočiti s posljedicama za povijesni fijasko francuskog nogometa."

Le Parisien navodi kako je apokaliptično Svjetsko prvenstvo za Francusku završeno u stilu očaja i noćne more.

"Hvala vam, dečki, uništili ste ljeto Francuzima koji su računali da ćete im pomoći zaboraviti svakodnevne brige. Domenechov nestanak iz nogometa je jedina dobra vijest dana."

"Ovaj slom je prva i glavna priča o zvijezdama milijunašima, starima 24, 25 godina, priča je to o klincima koji su odrasli prebrzo, daleko od pravih problema. Mladići su to prevelikoga ega koji su mjesecima bili okupljeni u klaustrofobičnom okruženju", zaključuje Dernieres Nouvelles d’Alsace.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara