Francuski odvjetnik traži ponavljanje finalne utakmice između Italije i Francuske

Francuski odvjetnik traži ponavljanje finalne utakmice između Italije i Francuske

FRANCUSKI odvjetnik zatražit će intervenciju suda u slučaju Zidane - Materazzi. Naime, on želi dokazati da je četvrti sudac glavnog upozorio na francuskog kapetana isključio na temelju video snimke, odnosno da nije vidio Zidaneov nesportski potez.

Odvjetnik Mehana Mouhou kazao je kako bi zbog sumnje je li zaista četvrti sudac vidio udaranje Materazzija od strane Zidanea finale trebalo biti ponovljeno.

"Zatražit ću od suca da ispita sve upletene, te da rekonstruiramo događaj" - kazao je Mouhou za Reuters dodajući da, ako se dokaže da je četvrti sudac na temelju video snimke ukazao na Zidaneovo udaranje, FIFA treba ponoviti finale.

Odvjetnik je kazao kako iza njega stoji velik broj klubova i organizacija čija imena će otkriti kada će prijedlog podnijeti jednom od glavnih francuskih civilnih sudova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dužnosnici francuske reprezentacije tvrde kako je četvrti sudac na video snimci vidio kako Zidane udara Materazzija. On tvrdi kako to nije istina, te da je vlastitim očima vidio taj potez francuskog kapetana.

"Različitost mišljenja znači da sud treba odlučiti. Ako se dokaže da se sudac koristio video snimkom tražit ću poništenje susreta." - zaključio je Mouhou.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara