Esport

Futsal Dinamo esportom želi vratiti mlade na igrališta i Dinamove utakmice

Futsal Dinamo esportom želi vratiti mlade na igrališta i Dinamove utakmice
Foto: Futsal Dinamo

FUTSAL Dinamo je članskim turnirom održanom 6. listopada pokrenuo vlastitu esport momčad, koja će biti sastavljena od igrača koji treniraju u klubu te osvajača Članskog turnira, ujedno povjerenika kluba i bivšeg kadeta. Već u kadru imaju i jedan biser, Filipa Novaka, jednog od najboljih hrvatskih igrača u FIFA-i.

>Dinamo organizira turnir esporta. FIFA-u će igrati i nogometaši

"Promocija sporta i ljubavi prema Dinamu i dalje su temelj ovoga kluba i od toga u niti jednom trenutku nećemo odstupiti. U ovaj projekt, između ostalog, ulazimo kako bismo vratili mlade na sportska igrališta i Dinamove utakmice", navode u službenom priopćenju iz Futsal Dinama. 

Svi igrači u esport ekipi moraju biti članovi kluba, sportaši te odlični učenici, studenti ili zaposleni. Igrati FIFA-u mogu, kažu, sve dok ne ometa školu, sport i ljubav prema Dinamu. Cijeli projekt pokrenut je uz minimalni trošak s ciljem da videoigrama, koje danas igraju gotovo svi mladi, privuku mlade sportu i potaknu ih na dolazak na Dinamove utakmice. 

U Futsal Dinamu su izgleda prepoznali ono što rade i najveći nogometni klubovi na svijetu - formiraju esport momčadi kako bi se digitalnim kanalima i videoigrama približili mlađoj publici. Više od 400 sportskih klubova diljem svijeta na neki je način ušlo u esport, ali nakon neuspjeha NK Rudeša u istom naumu, u Hrvatskoj nismo vidjeli konkretne pokušaje. 

Prije samo nekoliko dana GNK Dinamo Zagreb je najavio eDinamo Cup, turnir u FIFA-i 20 koji se održava 12. listopada na stadionu Maksimir s ukupnim nagradnim fondom od 10 tisuća kuna, ali naznake da bi mogli formirati vlastitu esport ekipu još ne postoje. Međutim, na turniru će sudjelovati i igrači Dinama te će svakako biti zanimljivo vidjeti koliko se dobro nose s drugim igračima na virtualnim travnjacima.

Kako doznajemo, i esport ekipa Futsal Dinama trebala bi zaigrati na eDinamo Cupu, bit će to ujedno i prvi turnir za novoformiranu hrvatsku esport ekipu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara