HRVATSKI NOGOMETAŠI

"Gaženje a la Modrić": Marca ovako naziva start za crveni po novim pravilima

"Gaženje a la Modrić": Marca ovako naziva start za crveni po novim pravilima
Screenshot

LUKA MODRIĆ U 57. minuti utakmice Celta - Real (1:3) u prvom kolu La Lige dobio je prvi izravni crveni karton. Realov playmaker pao je kao žrtva novog nogometnog pravila.

Modrić je neoprezno i bez namjere stao na gležanj suparničkog igrača Denisa Suareza, a sudac Javier Fernandez isključio ga je nakon pregledavanja snimke. 

"Nova pravila su jasna. Prekršaj na gležanj protivnika je izravni crveni karton, to je napravio i Modrić na Suarezu", komentirao je sudački ekspert Andujar Oliver za Marcu.

Par sati kasnije, na utakmici Atletico - Getafe (1:0), još jedan igrač nastradao je zbog ovog pravila. Getafe je ostao s igračem manje jer je njegov igrač Jorge Molina dobio crveni karton također zbog nenamjernog gaženja po gležnju suparnika Thomasa Pratleyja. Sudac ovog meča prvo mu je dao žuti karton, ali je nakon pomoći VAR-a kaznu promijenio u isključenje. 

Marcin stručnjak i ovaj put je rekao da je sudac postupio u skladu s novim pravilima. 

Najčitaniji španjolski dnevnik tekst o crvenom kartonu Molini, u kojem ističe besmislenost isključivanja igrača zbog ovakvih nenamjernih startova, naslovio je "Jorge Molina isključen zbog gaženja a la Modrić".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara