Gazzetta: Inter i Milan grade novi stadion. Srušit će San Siro

Gazzetta: Inter i Milan grade novi stadion. Srušit će San Siro
Foto: Getty Images/Guliver Image

LEGENDARNI San Siro, jedan od najprepoznatljivijih svjetskih stadiona, uskoro bi mogao biti srušen, piše talijanska Gazzetta dello Sport.

Inter i Milan će sljedećeg tjedna gradskim vlastima u Milanu predstaviti plan izgradnje novog stadiona vrijednog 600 milijuna eura, koji bi bio izgrađen nekoliko stotina metara dalje od postojećeg stadiona. Oba kluba su u zadnjih nekoliko godina najavljivali planove o izgradnji vlastitog stadiona, no iako su veliki rivali Inter i Milan zaključili su da je pametnije da zajedno izgrade novi stadion.

Inter je razmatrao obnovu San Sira, ako se Milan iseli sa stadiona na kojem igra od 1926. godine, no Giuseppe Meazza, kako se službeno stadion zove, očito odlazi u povijest. Konačna odluka o sudbini stadiona je u rukama gradskih vlasti, ali budući da nijedan klub više ne namjerava igrati na njemu, Gazzetta piše da je najrealnija opcija da će ga srušiti i prodati zemljište.

Milanski klubovi novi dom žele izgraditi do početka sezone 2022./2023., a gradim je dao rok za predstavljanje projekta do kraja travnja.

San Siro je izgrađen 1926. godine te je renoviran 1935. i 1995. godine. Današnji oblik dobio je uoči Svjetskog prvenstva 1990. godine kad je dobio još jedan "prsten" tribina, te 11 betonskih tornjeva koji drže sad već prepoznatljivi krov s isturenim crvenim čeličnim nosačima. 

Na njemu su se igrale utakmice SP-a 1934. i 1990 godine te Europskog prvenstva kojemu je Italija bila domaćin 1980. godine. San Siro je bio domaćin i finala Kupa/Lige prvaka 1965., 1970., 2001. i 2016. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara