Gdanjsk razočaran ždrijebom Eura: Hrvati, Talijani i Irci nisu zanimljivi i ne troše puno

Foto: Uefa.com

GRADONAČELNIK Gdanjska izrazio je nezadovoljstvo ishodom ždrijeba za Europsko prvenstvo koje se sljedećeg ljeta igra u Poljskoj i Ukrajini.

Maciej Lisicki, prvi čovjek Gdanjska, razočaran je što će njegov grad ugostiti utakmice skupine C u kojoj igraju Španjolska, Italija, Irska i Hrvatska.

"Razočarani smo. Nadali smo se da ćemo dobiti neku drugu skupinu. Momčadi koje će igrati u Gdanjsku neće privući broj navijača kakav bi došao gledati Nizozemsku, Njemačku, Švedsku, Englesku ili Dansku. Da jedna od tih ekipa igra ovdje, možda bi građani bili zadovoljniji", rekao je Lisicki čije sugrađane najviše muči što od najvećeg sportskog događaja u novijoj poljskoj povijesti neće biti u prilici profitirati koliko su mislili dolaskom malobrojnih Hrvata te financijskom krizom teško pogođenih Talijana i Iraca.

Međutim, Lisicki bi se mogao oraspoložiti već u četvrtfinalu kada bi Gdanjsk trebao ugostiti utakmicu prvoplasiranog iz B (Nizozemska, Danska, Njemačka, Portugal) i drugoplasiranog iz A skupine (Poljska, Grčka, Rusija, Češka).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara