"Gdje ste sad Hrvati?"

"Gdje ste sad Hrvati?"

MEĐU komentarima na tekstove srpskih medija o današnjoj pobjedi srpskih vaterpolista nad Španjolcima ne može se izbjeći rasprava o utakmici Hrvatske i Crne Gore. Koliko god da se vesele plasmanu svojih vaterpolista u polufinale, "braća", čini se, još više uživaju u porazu Hrvatske.

Zajednička nit velikog broja komentara na forumima Blica, Monda, Pressa ili B92 su poruke prema "bliskom zapadu" i uvijek jedno te isto pitanje: "Gdje ste sad Hrvati?"

"Također bih željela čestitati Crnogorcima što su 'obrijali' ružne njihove. Nadam se da ćemo zajedno u finale, iako ću ja navijati za Srbiju. Ali svakako će mi biti drago da i oni osvoje srebro" - jedan je od komentara teksta na srpskom Blicu.

"Vaterpolo se ne igra jezikom"

"Čestitke momci. Nemam riječi. A što se tiče naših susjeda Hrvata, sami su sebi to skuhali, Srbi omogućili da se to ispuni, a Crnogorci uradili hahahaha. Čestitke i Crnoj Gori", nastavljaju se poruke uz primjedbu da su Crnogorci Barakudama pokazali kako "se vaterpolo ne igra jezikom".

"Pa zar je netko osim Hrvata sumnjao u to? E Barakude, ups obrijani somovi, gdje ste sad. Igrate najbolji vaterpolo?! Najveći uspjeh nam je pobijediti nas. Evo sad potpisujem, pobijedite vi nas na svakom natjecanju, a mi da uzmemo medalju, a vi da završite kako vam i dolikuje sa vašim "prekaljenim liscem" i dokazanim taktičarom Rudićem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kroasani su htjeli Španjolce pa eto im ih sad za peto mjesto"

A kako su "Kroasani htjeli igrati sa Španjolcima", kako smatra jedan forumaš, "evo im ih sad u borbi za peto mjesto". "Mislim da sigurno pobjeđuju pošto je Rudić izjavio da su na Europskom prvenstvu bili na 70 posto tempirane forme, a da na Olimpijadu idu sto posto spremni. Go Hrvatska!!!".

Naslađivanju srpskih navijača nema kraja, posebno jer su se na istim tim forumima ne tako davno javljali navijači iz Hrvatske, uz poruke o propalom srpskom vaterpolu nakon što su Barakude uvjerljivo slavile protiv Delfina. "Tko se zadnji smije, najslađe se smije... Iliti što bi naš narod rekao: 'Prvo skoči pa reci hop!", poručuju Srbi, a mnogi i ističu kako im je ovo "najljepši dan na Olimpijadi".

U moru čestitki Crnoj Gori i Srbiji, te likovanja zbog ispadanja Hrvatske, našao se tek jedan komentar koji je pozitivan za Barakude: "A baš sam se bio ponadao da će se na postolju za medalje naći tri bivše republike stare Jugoslavije. No dobro".

J.C.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara