Glasgow pred "savršenu oluju": Tisuću policajaca osigurava uskršnji Old Firm

Glasgow pred "savršenu oluju": Tisuću policajaca osigurava uskršnji Old Firm

Foto: eveningtimes.co.uk

UTAKMICA najvišeg rizika, derbi klubova iz Glasgowa, poznat kao Old Firm igra se u nedjelju, na sam Uskrs.

Stephen House, načelnik nadležne policijske postaje, Strathclyde Policea, odlučio je da će angažirati dodatnih tisuća policajaca kako bi na ulicama najvećeg škotskog grada održavali red i mir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kombinacija alkohola, toplog vremena i blagdanskog opuštanja mogla bi stvoriti uvjete za "savršenu oluju". Riječ je o posljednjem Old Firmu sezone, što rezultat čini naročito bitnim, a vremenska je prognoza da će biti toplo. Sve skupa znači da će ljudi biti pijani. Očekujemo stoga da će, kao i prilikom drugih blagdana, nasilje ovog vikenda biti u porastu. Klubove ne doživljavamo kao neprijatelje. Ne krivimo Celtic ili Rangerse za nasilje koje postoji među ljudima " rekao je House dodavši da policija i dalje traži krivce koji su na adresu Celticova trenera Neila Lennona, kao i na adrese njegovih prijatelja Paula McBridea i Trish Godman, poslali pismo-bombu.

Strah od nereda vrlo je prisutan nakon što su se tijekom prošlog mjeseca u utakmici Škotskog kupa sukobili treneri i igrači dviju momčadi. Sudac utakmice podijelio je tada tri crvena kartona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara