Glasnogovornica PUZ-a: Što očekujete od policajaca, da budu i liječnici?

Tomislav Kristo / Cropix

NAKON sinoćnje brutalne snimke policijskog odnosa prema pripadniku BBB-a u Tkalčićevoj ulici za komentar je upitana Jelena Bikić, glasnogovornica zagrebačke Policijske uprave.

> Šokantni video: Hrvatski specijalci ne znaju prvu pomoć. Zavezali navijača usred epileptičnog napada!

"Ono što ja znam jest da je osoba uhvaćena u prekršaju. Uslijedilo je privođenje, a napad je počeo nakon što su mu stavljene lisice. Odmah je zatražena pomoć liječnika i pričekano je dok oni nisu došli", rekla je Bikić za radio 101.

Iako je na snimci očito kako je stavljanje sredstva za zavezivanje trajalo i za vrijeme napadaja, Bikić to opovrgava: "Napadaj je uslijedio tek nakon što je osoba zavezana. A kada je počeo napad pokušali su mu skinuti sredstvo za zavezivanje."

Na pitanje zašto specijalci nisu pomogli unesrećeniku, Bikić odgovara: "Ne znam koliko bilo tko, tko nije liječnik, može prepoznati o čemu se radi. Bilo je očito da se radi o nekom napadaju, ali isto tako ako ne znate na pravi način pružiti prvu pomoć, možete napraviti samo loše.

"Na snimci je vidljivo kako ga pripadnici policije  pokušavaju okrenuti na bok, ali ne uspijevaju. Ne znam što očekujete? Možda da policajci budu i liječnici", dodala je.

"Ne, nije mi poznato da se u sklopu policijske obuke prolazi tečaj prve pomoći", za kraj će Bikić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara