Gračan: Ova generacija je zaslužila Euro

Gračan: Ova generacija je zaslužila Euro
Foto: Duško Marušić / Pixsell

MLADA U21 reprezentacija Hrvatske nakon pobjede u kvalifikacijskoj skupini 1 u Puli protiv Grčke (2:0) gotovo je sigurno osigurala završnicu EURA, no vodeću poziciju u skupini morat će potvrditi u susretu protiv San Marina koji je na rasporedu 15. listopada. 

"Nećemo ništa prejudicirati, premda je razlika u kvaliteti ogromna. U igri su još tri boda, moramo biti koncentrirani i protiv San Marina te potvrditi prvo mjesto u skupini. Ova generacija je to zaslužila. Čestitam igračima koji su odigrali jednu tešku utakmicu protiv vrlo dobrih Grka koji su nas malo iznenadili na početku utakmice s jednim visokim pritiskom, tako da u prvih dvadesetak minuta naša igra nije bila na nekoj visokoj razini", kazao je izbornik mlade hrvatske reprezentacije Nenad Gračan, dodavši kako je Hrvatska u tim trenucima imala puno sreće. No, smatra Gračan, kako je utakmica odmicala, tako su Vatreni uspostavljali svoju igru i na kraju zasluženo pobijedili.

"Vratar Posavec je bio na visini zadatka, no nikoga ne bi izdvajao. Ono što krasi ove dečke i ovu generaciju je veliko zajedništvo i momčadski duh. To su i danas dokazali. Važno je bilo pobijediti... Cijelu utakmicu odigrali smo disciplinirano, neovisno o nekim tehničkim greškama. Pritisak je bio veliki jer protivnik nije izgubio utakmicu u kvalifikacijama, čvrst i agresivan s dobrim pojedincima. Najvažnije od  svega je da smo reagirali na pravi način", poručio je izbornik Gračan.

Nikola Vlašić je novinarima priznao kako je utakmicama doista bila teška, odnosno čak i teža od očekivanog, "Uspješno smo se branili na početku, no postigli smo gol kada je bilo najpotrebnije. To nas je podiglo tako da smo dominirali u drugom poluvremenu", kazao je Vlašić, dok je jedan od boljih u redovima hrvatske reprezentacije, Alen Halilović, ustvrdio kako je ova generacija zaslužila ovaj uspjeh.

"Prava smo klapa i ekipa te vjerujem da je publika u konačnici bila zadovoljna. Bila je to čvrsta i teška utakmica, znali smo što nas čeka, no protiv San Marina nema opuštanja", zaključio je Halilović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara