Grčka liga se konačno nastavlja, ali uz jedno rigorozno pravilo

Grčka liga se konačno nastavlja, ali uz jedno rigorozno pravilo

Foto: EPA

NAKON što je obustavljeno 11. ožujka zbog prisilnog prekida ogleda PAOK-a i AEK-a u Solunu, grčko prvenstvo nastavit će se predstojećeg vikenda.
 
Privremeni prekid, na zahtjev nacionalnih vlasti, uslijedio je nedugo nakon što je PAOK-ov revoltirani predsjednik Ivan Savvidis, s pištoljem oko struka, zbog nepriznatog pogotka upadom u teren izazvao zgražanje tamošnje i svjetske javnosti.
 
 
Grčki nogometni savez protekla dva tjedna pregovarao je s državnim organima kako bi se kristaliziralo rješenje za učestale incidente na stadionima.
 
Prema informacijama grčkih medija, razmatranjem je donesena odluka kako se natjecanje nastavlja uz novi propis koji su prihvatili svi klubovi. 
 
Tek izrađeno pravilo jamči kako će svaki pojedini klub automatski izgubiti prvoligaški status bude li po sezoni zabilježio tri ili više masovnih nereda na tribinama. Budu li skloni poticanju nasilja, kažnjeni će biti i klupski dužnosnici.
 
S nepotpunim 25. ligaškim kolom, AEK je vodeći klub grčkog prvenstva s 54 boda. Slijede ga PAOK s 52 boda i utakmicom manje te Olympiakos s 50 bodova. Do prvenstvenog svršetka preostalo je šest kola.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara