Grgić najavio ostavku, Sud kontrolira financije "Bilih"

TRGOVAČKI sud u Splitu odredio je Hajduku privremenu mjeru zabrane raspolaganja sredstvima, zbog čega je predsjednik Hajduka Branko Grgić najavio ostavku.

"Ne mogu više ovako raditi" - kazao je Grgić za Index.

"Za svaku odluku vezanu uz bilo kakav trošak moramo tražiti dozvolu od Trgovačkog suda" - kazao je za Index direktor Hajduka Fredi Fiorentini.

Drugim riječima, Hajdukovci moraju tražiti dozvolu Trgovačkog suda čak i ako žele novac potrošiti primjerice na nabavu uredskog materijala, da ne govorimo o kupnji igrača.

Za četvrtak u 9 ujutro najavljeno je ročište na Trgovačkom sudu, kada će se više znati o cijelom slučaju.

Predsjednik Trgovačkog suda u Splitu Ivo Bakalić kazao je kako odluka o kontroliranju financijskog poslovanja nastaje nakon što Sud zaprimi jedan ili više prijedloga stečaja nad Hajdukom.

"Sud je ocijenio kako je potrebno donijeti rješenje o zabrani raspolaganja novčanim sredstvima s računa bez sučeva odobrenja, kao mjeru osiguranja zaštite interesa vjerovnika. Istodobno je zabranio i sve eventualne ovrhe protiv Hajduka." - kazao je Bakalić za Slobodnu Dalmaciju.

"Ako Hajduk postigne nagodbu s ovima koji su tražili njegov stečaj, i oni povuku prijedlog za stečaj, postupak se istog trena obustavlja, baš kao i ova mjera kontrole." - dodao je Bakalić.

Neslužbeno saznajemo kako će se večeras Hajdukovci pokušati nagoditi s vjerovnicima.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara