Grgić: Rađa pomaže hrvatskom sportu, pomogao bi i Hajduku

Grgić: Rađa pomaže hrvatskom sportu, pomogao bi i Hajduku

DINO RAĐA, predsjednik košarkaškog kluba Split i član HDZ-a već 6. veljače mogao bi biti izabran za jednog od devetorice predstavnika Grada u Skupštini Hajduka. Kako nam je tijekom razgovora kazao predsjednik "Bilih" Branko Grgić, Rađa bi trebao postati predsjednikom Skupštine i to na prijedlog Grada i Županije.

Kako krećemo od pretpostavke da izbor članova Hajdukove skupštine nije tema ravna senzacijima kakve nam se svakodnevno serviraju, pokušat ćemo pojasniti stvar.

Hajduk, naime, kao udruga građana unutar svog aparata ima devet predstavika Grada, iako nam je i sam predsjednik Grgić kazao da bi takav ustroj, prema njegovom mišljenju, mogao potrajati još svega šest mjeseci. Sjednica skupštine prema propisima treba se održati do 8. veljače, a sastav njezinih članova očito je donekle definiran.

Sva mjesta su izborna, osim onog predsjednika Grgića, što bi značilo da će on i dalje sa svojim ljudima voditi splitski klub.

To baš i nije neka ekskluziva, ali ime Dina Rađe, velikog Hajdukovca, koji u posljednje vrijeme očito puca na dvije, tri, možda i četiri fronte, svakako jest. Barem iz naše perspektive.

HDZ u Gradu Splitu i splitsko-dalmatinskoj županiji drži apsolutnu vlast, pa se isto piše i Hajdukovoj skupštini. Rađa u Gradskom vijeću brani stranačke boje, a uskoro će djelatnost proširiti i na Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je sa svojim stranačkim kolegom Franjom Arapovićem bio jedan od incijatora rušilačkog pokreta HKS-a, Rađa je ovaj put od Grada izabran da isto čini u redovima splitske svetinje.

Iako će neki reći da se radi o više počasnoj nego izvršnoj funkciji, s Dinom se nikad ne zna. Uostalom, izvršna mu je funkcija i u njegovom Splitu, to kao da je previdio. Tome je također vjerojatno kriv Danko Radić koji mu je "namjestio" FIBA cup, i kojem je među prvima poslao čestitku kada je postao predsjednikom saveza. Split je tada igrao Goodyear ligu, pa ostali problemi za čiji sanaciju se Rađa danas gorljivo zalaže, nisu bili primarni. Ipak, prema najnovijim informacijama Hrvati bi ponovo mogli imati četiri predstavnika u Goodyearu, pa bi čestitiki moglo biti još.

Predsjednika Hajduka upitali smo za kratki komentar oko novog Rađinog angažmana, a on je, pak, unatoč dužnom poštovanju prema velikom splitskom ulagaču (većinom zadarskog kapitala) pokušao oprati ruke od odgovornosti.

"O Rađi mogu reći samo ono najbolje. Veliki je čovjek, sportaš, ima potrebno iskustvo. No, to nije moja, već ingerencija Grada. Grad delegira svoje predstavnike i tu prestaje sva naša uloga po tom pitanju. No, Dino pomaže hrvatskom sportu, siguran sam da bi se na isti način obnašao svoju novu dužnost." - za Index je kazao Branko Grgić.

Na ovome će ostati do početka veljače, kada će, Grgić, kako rekosmo, sa svojim ljudima nastaviti voditi splitski klub.

D.R.
Foto: Večernji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara