Hajduk 100. rođendan slavi s juniorima? Anas u Fener za tri, Andrić u K´lautern za milijun eura

Tekst: Z.A.
Foto: Cropix


TURSKI velikan koji je na kraju prvenstva prosuo titulu i tako omogućio Bursasporu da dođe do neočekivanog naslova, u novu sezonu želi ući ojačan, a trener Christoph Daum jednu od prvih meta za dolazak na Sukru Saracoglu vidi upravo u igraču koji u Hajduku nikako da dokaže svoj veliki potencijal.

Prema informacijama iz Turske, Fener bi za Sharbinija mlađeg Hajduku ponudio 3 milijuna eura. Podsjećamo, u kolovozu prošle godine Ahmad i Anas su s Kantride u paketu stigli na Poljud za 2,7 milijuna eura. Mlađi i tržišno potentniji brat u Hajduku ima ugovor težak 400 tisuća eura godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nema nikakve sumnje da igrama u Hajduku nije opravdao uloženi novac koji je ogroman, posebno kada se uzme u obzir da je za njega izdvojen u jeku recesije. Međutim, sve izglednijim Ibričićevim odlaskom, Sharbniju bi pripala ključna uloga u kreaciji igre pa u Hajduku moraju dobro odvagnuti isplati li im se na jesenski obračun s Dinamom i navodni lov na titulu krenuti samo s mladim Tičinovićem i preplaćenim žonglerom Cernatom.Mnogo veći hendikep predstavljao bi još jedan odlazak, onaj kapetana Srđana Andrića u Kaiserslautern, koji je protekle dvije sezone kamen temeljac Hajdukove momčad i vođa ekipe u punom smislu te riječi.

Kao i u kreativnom dijelu veze, gdje prijeti Ibrin odlazak, tako je i u "destrukciji" Hajduk već ostao bez Josipa Skoke pa bi mu odlazak kapetana na drugu pečalbu (nakon Panathinaikosa) išćupao srce momčadi.

Povratnik u Bundesligu bi za Andrića izdvojio milijun eura što je upravo iznos bez kojeg Hajduk ostaje odlaskom glavnog sponzora sa dresa Bilih. Čini se da bi u ovom slučaju bolje bilo zadržati kapetana koji je u naponu snage (30 mu je godina), a da Svaguša i Šurjak ostanu još koji tjedan u Zagrebu i nađu sponzora koji bi im nadoknadio iznos propušten na ovom transferu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara