Halilhodžić: Bio sam najbolji izbornik u povijesti Obale Bjelokosti

Halilhodžić: Bio sam najbolji izbornik u povijesti Obale Bjelokosti

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

VAHID HALILHODŽIĆ, 57-godišnji bosansko-hercegovački nogometni trener, neće ugledati Svjetsko prvenstvo ove godine u Južnoafričkoj Republici.

Makar je takvo ostvarenje osigurao s reprezentacijom Obale Bjelokosti, loš rezultat na siječanjskom Afričkom kupu nacija (četvrtfinale) uzrokovalo je njegovu smjenu. O svemu je i sam progovorio:

"U svemu je bilo političke pozadine. Iz najviših krugova je uoči Afričkog kupa došao naputak da moramo osvojiti naslov pobjednika. Presing se događao na svakom koraku, a i smjene su uslijedile na njihovu inicijativu", rekao je Halihodžić i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražili su žrtvu, morali su je pronaći nakon svega. Umjesto dužnosnika ili igrača, dakako, najlakše je bilo smijeniti izbornika. Jedini sam, stranac i otkaz je bio logičan."

Halihodžić je nastavio:

"Bio sam najbolji izbornik u povijesti ove reprezentacije. Barem su takvi bili rezultati, crno na bijelo. No, onda je nekoliko minuta sve to promijenilo. Inače, na Afričkom kupu je bilo nemoguće igrati nakon terorističkog napada. Neki od mojih igrača nisu uopće spavali, neki nisu mogli jesti. Natjecanje uopće nije bio pravi odraz kvalitete na travnjaku."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara