Halilhodžić: Pobjedom protiv Villarreala smo si napravili medvjeđu uslugu

Foto: Ronald Goršić / Cropix

VAHID HALILHODŽIĆ jako cijeni Brugge, protivnika kojem Modri u četvrtak idu na noge u četvrtom kolu Europske lige. Vaha smatra da se radi o najkvalitetnijem timu protiv kojeg je do sada vodio svoju momčad.

"Ponovno sam gledao snimku prve utakmice i, realno govoreći, to je naš najjači protivnik. Jedino nam je ta momčad stvorila prave prilike nakon što nas je izigrala. Mi smo u toj utakmici pokazali naše limite i u tehničkom i u taktičkom smislu. Vidjelo se da nam nedostaje iskustva i da se radi o mladoj momčadi", izjavio je trener Dinama i dodao:

"Problema je bilo mnogo. U prvom poluvremenu smo im dopustili da nas dezorganiziraju i da nam stvore nekoliko dobrih prilika iz kontri. Posebnu slabost smo pokazali pred njihovim golom gdje nam je falila efikasnost. Stvorili smo pet ili šest stopostotnih prilika koje se ne smiju promašiti. Jednostavno smo pokazali neke limite."

"Pobjeda protiv Villarreala bila je medvjeđa usluga"

Halilhodžić smatra da je momčad protiv Villarreala dala više od svojih mogućnosti i da sada plaća danak zbog očekivanja koja su porasla.

"Smatram da Brugge ima bolju i iskusniju momčad od Dinama, no imao je i Villarreal pa smo ih iznenadili. Zapravo smo si napravili medvjeđu uslugu kada smo ih pobijedili. Stvorili smo sliku da smo jaka momčad, a možda ćemo to biti za dvije ili tri godine. Pred Dinamom je dosta posla. Moj uspjeh je to što sam stvorio dobar ambijent. Znači baza je stvorena, sada treba samo dalje napredovati. Još uvijek nedostaje mnogo lucidnosti u igri", smatra Vaha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijcima u četvrtak praktički igraju samo tri boda. Je li to prednost za Dinamo?

"Oni će ići na pobjedu, to je sigurno. No, radi se o maču s dvije oštrice. Najviše se bojim njihove agresivnosti i igre u duelu. Tu su oni najjači, a posebno onaj njihov centarfor koji igra strašno leđima prema golu. Možda je taj gostujući teren naša prednost. Već smo u pokazali da nam to i nije posebna otegotna okolnost. Bit će to sigurno jedna otvorena utakmica", objašnjava Halilhodžić.

"Svi su u stroju"

Dobra vijest je puni sastav Modrih koji će se suprotstaviti Bruggeu.

"Atmosfera je odlična i nemamo nikakvih problema s ozljedama. Etto je imao nekih sitnijih problema, no jučer je normalno trenirao. Svi smo u stroju. Stvarno je atmosfera jako dobra. Kada uđem u te hodnike, kakvi-takvi su, osjećam pozitivu. Čuje se pjesma. Ponosan sam na te dečke", kaže Vaha i zaključuje:

"Penal, ako ga bude, pucat će Sammir. Naravno, ako kaže da može, ako ne može, pucat će netko drugi. Gledao sam snimku i ta je njegova lopta mogla i ući. Ja sam u prvoj sezoni za Nantes imao 16 stativa. Nekada lopta jednostavno neće. Može se dogoditi da u sljedećoj utakmici uđe neka sa 25 metara iz neke šanse koja to zapravo nije bila. Treba nam i malo sreće. Za sada je nismo imali."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara