FORMULA 1

Hamilton zabrinuo fanove objavom: "Mislim da odustajem od svega. Gasim se"

Hamilton zabrinuo fanove objavom: "Mislim da odustajem od svega. Gasim se"
Foto: EPA

LEWIS HAMILTON (34), aktualni prvak Formule 1, objavio je na Instagramu poruku kojom je zabrinuo sve svoje fanove. Britanac je spomenuo odustajanje, a mnogi su to protumačili kao nagovještaj kraja karijere.

Hamilton je izrazio zabrinutost za zagađenje i klimatske promjene koje su pogodile svijet i upravo zbog toga prije nekoliko godina prešao je na vegansku prehranu.

"Osjećam se kao da odustajem od svega. Kao da se skroz gasim. Zašto brinuti o nečemu kada je svijet ovako neuredan i ljude nije briga za ništa. Uzet ću trenutak da se saberem i skupim misli. Hvala onima koji brinu za ovaj svijet", napisao je Hamilton na Instagramu.

"Zagađenje koje dolazi od tvornica za preradu mesa veće je nego od korištenja zrakoplova i automobila i to me navelo na razmišljanje. Želim živjeti zdravije, a kada vidite što se sve danas stavlja u meso i koje sve kemikalije jedemo tim putem... Ne želim se jednoga dana probuditi sa začepljenim arterijama. Crveno meso nisam jeo dvije godine, većinu ove godine jeo sam ribu, a sad sam i nju izbacio. Ono što kao ljudska vrsta radimo svijetu, zagađenje koje nastaje zbog krava koje se uzgajaju, nevjerojatno je", ispričao je Hamilton.

"Ne želim za 10 ili 20 godina dobiti dijabetes ili neku od tih bolesti. Mislim da je ovo prava odluka i objavljujem to svima koji me prate jer se nadam da ću tako ohrabriti i nekoga da učini istu stvar", poručio je ranije Britanac.

Hamilton se bori za šesti naslov u Formuli 1 i četiri utrke prije kraja je vodeći u ukupnom poretku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara