Henin zabrinuta zbog zagađenja zraka u Pekingu

NAJBOLJA svjetska tenisačica, Belgijanka Justine Henin, priznala je kako ju brine onečišćenje zraka u Pekingu, s obzirom na njezine zdravstvene poteškoće.

Uoči nastupa na završnom turniru osam najboljih svjetskih tenisačica u Madridu, Justine Henin progovorila je o razlozima zašto je ove godine u rujnu otkazala nastup na turniru u olimpijskom Pekingu.

"Imala sam nekoliko mjeseci problema s astmom. Tijekom završnice US Opena u New Yorku osjećala sam se jako loše i bila sam zabrinuta koliko će zagađenje zraka u Pekingu utjecati na moje probleme s disanjem",  pojasnila je Henin.

"Sada se već osjećam bolje, ali svejedno planiram obići neke specijaliste. Bila sam razočarana što sam morala otkazati Peking, jer sam htjela opipati atmosferu na turniru uoči Olimpijskih igara. "

Onečišćenje zraka u Pekingu jedan je od najvećih problema organizatorima Olimpijskih igara koji, međutim, tvrde da će do početka Igara stanje po tom pitanju biti puno bolje.

Justine Henin ne skriva svoje ambicije na Olimpijskim igrama.

"S problemom koji imam teško bih izašla na kraj u Pekingu. Međutim, čini se da će sve ipak biti pod kontrolom, što mi je jako važno. Naime, Olimpijske igre su jedan od mojih najvažnijih i najvećih ciljeva sljedeće godine",  zaključila je Henin, osvajačica zlatne medalje na posljednjim OI u Ateni.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara