Hickersberger: Kad je suđen penal, pomislio sam - sranje

Austrijski mediji donose izjave razočaranih austrijskih i veselih hrvatskih reprezentativaca nakon pobjede Hrvatske od 1:0.

"Kad je suđen penal, pomislio sam – sranje. To je najgore što se može dogoditi domaćinu. Propao nam je cijeli plan nakon toga. No, ostali smo pri istoj taktici i nismo mijenjali igrače. Kasnije smo mijenjali, ali to nam nije donijelo dovoljno dobre prilike", rekao je austrijski trener Josef Hickersberger.

Roman Kienast, austrijski napadač, rekao je: "Ovo je bio gorki poraz. Suđen je taj glupi penal. Da nije bilo njega, sigurno bismo i u prvom poluvremenu bolje igrali".

"I u prvih 25 minuta smo igrali dobro i imali smo dobre prilike, ali nažalost nismo uspjeli zabiti pogodak. I osim penala je bilo nekoliko situacija u kojima je sudac mogao suditi u našu korist. Ali nogomet je takva igra, najbolje nam je pobijediti u sljedeće dvije utakmice. To će, naravno, biti teško", rekao je  obrambeni igrač Martin Stranzl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kurier donosi i izjavu Slavena Bilića, koji je rekao: "Jako sam zadovoljan i sretan zbog pobjede. Ovo nam daje puno samopouzdanja za ostale utakmice. Prva je utakmica uvijek teška, ali u prvih 35 minuta smo dobro igrali. Greške ćemo analizirati kasnije".

Hrvatski vratar Stipe Pletikosa, proglašen za igrača utakmice, rekao je kako su na početku najvažnija tri boda. "Protivnici su nam bili jako, jako agresivni, ali mi smo se vrlo dobro i uspješno branili. Puno toga nije prošlo onako kako smo očekivali, ali imamo tri boda", dodao je.

Bivši sudac FIFA-e i komentator njemačkog ZDF-a, Urs Meier, rekao je: "Ako se smatrate favoritom, kao što su to radili Hrvati, onda ne možete biti zadovoljni ovakvim nastupom. Zaista je šteta što Austrija nije uspjela postići barem izjednačujući gol".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara