Hiddink: Engleska bi mogla daleko na Svjetskom prvenstvu

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

NIZOZEMSKI trener Guus Hiddink, izbornik ruske nogometne reprezentzacije, priznao je da bi se rado vratio u engleski klupski nogomet.

Hiddink je vrlo uspješno prošle sezone vodio londonski Chelsea u razdoblju od četiri mjeseca. Na klupi tog kluba naslijedio je kao privremeno rješenje do kraja sezone Brazilca Luiza Felipea Scolarija, a mandat je završio osvjanajem FA Cupa.

S ruskom reprezentacijom Hiddink traži priliku za plasman na Svjetsko prvenstvo, a vrlo je izvjesno da će međusobni susret tih selekcija u Moskvi u listopadu odlučiti koja će od te dvije nacionalne momčadi izravno u Južnoafričku Republiku, a koja u doigravanje.

Iskusni, 63-godišnji trener priznaje da bi se volio vratiti u Premiership.

"Proveo sam krasno vrijeme u Engleskoj, a i prije vođenja Chelseaja sam često i rado gledao utakmice engleskog prvenstva. Da li mi nedostaje atmosfera u Engleskoj? Itekako mi nedostaje, naravno! Njihova liga je posebna i jedinstvena s obzirom na razinu kvalitete. No, preda mnom je tek odluka hoću li se prestati baviti trenerskim poslom za nekoliko mjeseci ili za godinu dana, ili ću možda raditi i nešto drugo u nogometu", priča Hiddink.

Nizozemski trener smatra da bi engleska reprezentacija mogla ostvariti vrlo zapažen rezultat na Svjetskom prvenstvu.

"Engleska igra moderan, inteligentan, pametan i atraktivan nogomet. Mogu otići daleko na Svjetskom prvenstvu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara