High-kick Fidela Castra: Suci su u Pekingu obavljali dužnost lopova!

KUBANSKI taekwondo reprezentativac Angel Valodia Matos bio je u središtu jedne od najnegativnijih priča na završenim Olimpijskim igrama u Pekingu..

Tijekom borbe za brončanu medalju Matos je jednog suca odgurnuo, a drugog udario nogom u glavu, nakon što su djelitelji pravde prekinuli borbu i odlučili medalju dodijelili njegovom suparniku.

Suci su meč prekinuli zbog predugog tretmana kojega je primao Matos, a Svjetska taekwondo federacija (WTF) je najavila kako je moguće kažnjavanje Kubanca - doživotna zabrana nastupanja na Olimpijskim igrama.

Međunarodni olimpijski odbor je tako u ponedjeljak potvrdio odluku te su Angel Valodia Matos i njegov trener Leudis Gonzalez kažnjeni doživotnim izgonom s Olimpijskih igara. Zanimljivo je da je Matosov trener protjeran, jer se nije želio ispričati nokautiranom sucu zbog neprimjerenog high kicka svog pulena.

Castro: Naš se borac osjetio ugroženim

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli je slučaj na reakciju natjerao čak i vođu kubanskog komunističkog režima, koji pomno bira trenutak pokazivanja u medijima.

82-godišnji vođa kubanskog komunističkog režima osjetio se pozvan osuditi suce na boksačkom i taekwondo turniru olimpijskog turnira u Pekingu.

"Neki suci su na Olimpijskim igrama obavljali dužnost lopova. Na boksačkom turniru su očigledno Europljani morali uzimati sve medalje i potkradali su one koji su im bili najopasniji, a to su Kubanci", poručio je Castro iz svoje jazbine.

"Potpuno stajem u obranu našeg borca Matosa. Osjetio se ugroženim, nije bio u istom odnosu kao i ostali borci. Njegova reakcija je instinktivna, normalna i shvatljiva. Žalosno je bilo gledati kako se poigravaju s nama"

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara