Detalji povijesnog transfera: Higuain ne košta 94 milijuna, Napoli je Juventusu dao popust

Detalji povijesnog transfera: Higuain ne košta 94 milijuna, Napoli je Juventusu dao popust

Foto: Guliver Image/Getty Images

POGREŠNO je ono što svi navode posljednjih dana, kako Juventus za Gonazala Higuaina plaća 94 milijuna eura, koliko iznosi odštetna klauzula koju u Napoliju ima najbolji strijelac Serie A.

Točan iznos koji se Higuaina mora platiti ako ga se želi kupiti za vrijeme trajanja njegovog ugovora s Napolijem je 94.7 milijuna eura.
 
Ali, Juventus je dobio osjetni popust od 4.7 milijuna, pa Higuaina plaća 90 milijuna eura, zbog klauzule iz ugovora između Napolija i argentinskog golgetera koju sada otkriva Gazzetta dello Sport.
 
Po njoj viša cijena vrijedi ako Higuain sam želi otkupiti svoj ugovor, dok u slučaju da ga kupuje drugi klub, vrijedi spomenuta niža, okrugla cifra.
 
Saznaju se i ostali detalji vezani uz realizaciju ovog mega-transfera. Napadač koji je za River Plate, Real i Napoli postigao preko 220 golova, Juventusu je rekao "da" na sastanku u Madridu 13. srpnja, otkriva talijanska agencija ANSA.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
On je tada bio na Copa Americi u SAD-u, ali pregovore u njegovo ime vodio je brat Nicolas. On je s mozgom operacije, Juventusovim sportskim direktorom Fabiom Paraticijem, tada postigao načelni dogovor o četverogodišnjem ugovoru, dio kojeg je i Higuainova godišnja plaća od 7.5 milijuna eura.
 
Nova Juventusova zvijezda konačni pristanak dala je prije nekoliko dana na Ibizi, gdje se odmara nakon Cope.
 
Zanimljivo, Higuain je prošlog mjeseca odbio prvu Juventusovu ponudu, ali u međuvremenu je očito ustuknuo pred argumentima njegovog budućeg poslodavca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara