HNS nije potvrdio Ladića za Dalićevog pomoćnika

HNS nije potvrdio Ladića za Dalićevog pomoćnika

Foto: Screenshot

IZVRŠNI odbor Hrvatskog nogometnog Saveza potvrdilo je Ivicu Olića kao člana stožera izbornika Zlatka Dalića u dokvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje Hrvatska 9. i 12. studenoga igra protiv Grčke.

No, za razliku od Olića, Dražen Ladić još je na čekanju.

Legendarni vratar nastupao je za reprezentaciju 1990. do 2000. te bio jedan od najvažnijih u osvajanju povijesne bronce na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj. Nakon igračke karijere posvetio se trenerskoj.

Od 2002. do 2004. je bio trener vratara u A vrsti, a od 2006. do 2011. izbornik mlade reprezentacije, ali se nije uspio plasirati na tri Europska prvenstva 2007, 2009. i 2011. godine, a poznat je i po tome što je često, bez dlake na jeziku, znao kritizirati Savez. 

Također, Ladić od 2002. potražuje dug od Dinama, koji je tada iznosio tri, a nakon nedavno dobivene tužbe s kamatom je narastao na sedam tisuća kuna. Zagrebačkom klubu, čiji je rekorder po broju nastupa (802) i čiji gol je branio 14 godina, blokiran je račun ali Ladić još uvijek nije dobio svoj novac. 

IO HNS je potvrdio kako neće biti gostujućih navijača u dva susreta s Grčkom zbog sigurnosnih razloga, a rečeno je kako je u dogovoru s Gradom Zagrebom trenutačno obustavljena izgradnja nogometnog centra na Sveticama. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara