HNS u posveti Modriću podsjetio Hajduk na najveći promašaj

HNS u posveti Modriću podsjetio Hajduk na najveći promašaj
Foto: Gulliver / Getty Images

HRVATSKI nogometni savez je na službenom Instagram profilu Luki Modriću posvetio objavu povodom njegovog osvajanja Zlatne lopte.

Napisao ju je na engleskom, a ovako glasi prevedena: 

"2018. je godina u kojoj je Luka Modrić vodio Hrvatsku, drugu najmanju zemlju koja je ikada ušla u finale Svjetskog nogometnog prvenstva, do titule viceprvaka. To je godina u kojoj je osvojio Ligu prvaka treći put zaredom te osvojio bezbroj drugih nagrada, a kolekciji je dodao i Zlatnu loptu. Da bi bolje razumjeli važnost ovih ostvarenja, kratko ćemo podsjetiti da je trenutno najbolji nogometaš svijeta nekoć bio prognano dijete koje je u ratu izgubilo dom, kojem je bilo rečeno da je premali da bi igrao nogomet i da njegov jedinstveni i suptilni talent da svakog suigrača učini boljim nije bio posebno prepoznat u početku. Modrićeva pobjeda nije samo pobjeda cijele Hrvatske, nego pobjeda svih podcijenjenih heroja u svijetu. Čestitamo, Luka, vrlo smo ponosni na tebe!" zaključuje HNS uz tagove "TheYearOfLuke" i "Family".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2018 is the year that Luka Modrić led Croatia – the second smallest country to ever reach the FIFA World Cup final – to the title of world vice-champions. It is also the year that he won the UEFA Champions League for a third consecutive time and collected countless prestigious awards – and tonight he adds the Ballon d'Or to his collection. To appreciate the true significance of his achievements, let us take a moment to remember that the man who is now the best footballer in the world was once a child refugee who lost his home to war, that he was told that he is too small to play football, and that his singular and subtle talent for making each of his teammates better was not widely recognised from the start. A win for Modrić is not just a win for all of Croatia, but a win for unlikely heroes everywhere. Congratulations, @lukamodric10 ! We are all so very proud of you. #TheYearOfLuka #Family

Objavu dijeli Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)

Dio u kojem piše kako je Modriću "rečeno da je premali da bi igrao nogomet" jasna je referenca na "argument" uz koji je Modrić kao 10-godišnjak odbijen u Hajduku nakon što je s tim klubom igrao turnire u Italiji.

Bili ga nisu primijetili ni godinu dana kasnije, kada je igrao odlično na klupskom turniru Svetog Duje.

Hajduku to ostaje jedna od najgorih procjena u povijesti i najvećih grešaka trenera u omladinskoj školi.

Nakon spomenutog selekcijskog turnira na kojem su mladi nogometaši iz cijele Dalmacije nastojali izboriti ostanak na Poljudu, u Hajduku su iz Zadra umjesto Modrića uzeli godinu dana starijeg Marija Grgurovića.

Modrića su utješili riječima kako ga i dalje prate i da će ga dovesti iduće godine jer su ograničeni sa smještajnim kapacitetima u klupskom internatu. 

To je bilo službeno. Neslužbeno je vijeće mudraca na Poljudu ocijenilo da je Modrić prenizak da bi ga ostavili u Hajduku. "Mali je, a i otac Stipe mu je takav, tako da ni on neće narasti", bio je zaključak.

Modrić nije dočekao da ga se Hajduk sjeti dogodine, pa ga je Tomislav Bašić, trener koji ga je otkrio i gurao, po završetku osnovne škole odveo u Dinamo. Tamo mu nisu odmah povjerovali kada im je rekao da im je doveo klasnog igrača, povjerovali su tek nakon što je to dokazao na posudbama u Mostaru i Zaprešiću.

Ali, za razliku od Hajduka, u Dinamu su za malenog Modrića imali krevet u stacionaru. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara