KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ

Hoće li Kolinda doći na Rujevicu gledati Hrvatsku unatoč izjavama o NK Rijeci?

Hoće li Kolinda doći na Rujevicu gledati Hrvatsku unatoč izjavama o NK Rijeci?
Foto: Epa, NK Rijeka

HOĆE li hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ipak doći u subotu na Rujevicu na odlučujuću utakmicu za plasman na Euro između Hrvatske i Slovačke?

''To vam sad ne možemo potvrditi, ali ni demantirati. Zbog sigurnosnih razloga takvu informaciju možemo službeno objaviti tek 24 sata prije početka samog događaja. Tako da zasad ne možemo dati potvrdu hoće li predsjednica doći na utakmicu'', kazala nam je Ivana Crnić, Kolindina glasnogovornica.

Inače ne bi bilo sumnje u to da će Kolinda u dresu reprezentacije biti na Rujevici, ona je redovit gost na utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije, no zbog skandala koji je izazvala svojim bizarnim izjavama o NK Rijeka, postavilo se pitanje hoće li se u nedjelju pojaviti u Rijeci i želi li se suočiti s reakcijama Riječana i Armade.

Jutarnji list pak doznaje kako bi se Kolinda trebala pojaviti na Rujevici, unatoč svemu.

Podsjetimo, Kolinda je prije dva tjedna izazvala pravi skandal kad je na pozornici splitskog HNK-a tijekom premijere filma o legendarnom Ivanu Gudelju rekla da je kao tinejdžerica u osamdesetima navijala samo za Hajduk i Dinamo jer su ta dva kluba, po njoj, bili simboli hrvatstva. Za Rijeku nije jer, kako je rekla, bila su neka druga vremena. Kasnije je objasnila da je pod tim ''druga vremena'' mislila da je Rijeka u 80-ima bila rezervni klub Partizanu i Zvezdi pa, eto, zbog toga nije bilo hrvatski ispravno navijati za momčad s Kantride.

Kolindine izjave su podigle puno prašine i reakcije su bile brojne. NK Rijeka i navijačka skupina Armada odmah su zatražili Kolindino očitovanje, poznati su Riječani redom osuđivali njenu izjavu, pojavila se i internet peticija u kojoj je traženo da se Grabar-Kitarović izbaci iz članstva NK Rijeka, a iz Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Armada Rijeka naveli su kako je Grabar-Kitarović prigrlila ''Torcidinu navijačku podvalu o Rijeci''.

Oglasio se čak i FK Partizan, a u konačnici, čak se i riječki HDZ ogradio od tih izjava dok se PR mašina vladajuće stranke puna dva tjedna trudi ispeglati Kolindine izjave pokušavajući sve svesti na običan nesporazum i krivo interpretirane riječi.

Kolinda se i sama u više navrata pokušavala dodvoriti Riječanima tvrdeći da je Rijeka njen klub, pa je između ostalog i kazala: ''Danas je Rijeka hrvatski klub, Armada navijači, vrlo borbeni, strastveni, i imaju onaj moto koji ja imam kao svoj životni moto - krepat, ma ne molat.''

To joj nije upalilo jer je Armada na jednoj utakmici izvjesila transparent s natpisom ''Na Zapadu nikad bila nisi, ali zato izdajica ti si! Kolinda 1950.''

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara