"Hoću uklizavanje na nož". Miše opet s kamikaza taktikom, ali "nažalost" bez Buljata, Pandže i Linića

"Hoću uklizavanje na nož". Miše opet s kamikaza taktikom, ali "nažalost" bez Buljata, Pandže i Linića

Foto: Damir Krajač/Cropix

2008. Hajduk je iz ruku plemenitog Vučevića prešao prvom "Hajdučkom srcu" Anti Miši i to se odmah vidjelo po često nekontroliranoj agresiji igrača.

Mišin Hajduk podsjećao je na Detroit Pistonse i Wimbledon iz vremena Dennisa Rodmana i Vinnieja Jonesa, ali navijačima je imponirala promjena iz pudlica u terijere, naročito jer je bila praćena serijom od devet uzastopnih pobjeda, trijumfom nad Dinamom i usponom na prvo mjesto.

Hajdukovi suparnici padali su ničice pred naletima Kung-fu Pandže, Grobara s Grobnika Linića i štićenika Vanjskog suradnika, specijalista za vanjske ozljede Jurice Buljata, revnog kolekcionara kartona i suspenzija.

Upravo takvom taktikom i s tim uzdanicama, Miše je pretprošle zime u Koprivnici pobijedio 2:1 i sada je naredio igračima kakvom igrom želi do novog koprivničkog uspjeha: "Tražim od igrača trku, agresivnost, borbenost i uklizavanje na nož".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, oštricu noža s Hajdukove strane u Koprivnici neće držati nitko od nabrojanih: Pandža i Linić su daleko od Poljuda, a Buljat je ozlijeđen. Kao što smo već pisali, osim njega, Hajduku će na novom početku Mišine ere od 5 preostalih utakmica, nedostajati i drugi reprezentativac Danijel Subašić, kao i Oremuš (strijelac oba gola za Hajduk u spomenutoj koprivničkoj pobjedi), te Anas Sharbini. Miše je samoinicijativno u Splitu ostavio još dva napadačka "rješenja": brata Ahmada i Sačera.

Povratnik na Hajdukovu klupu dodao je kako je prošli tjedan radio na vraćanju potpuno iščezlog samopouzdanja kod igrača, a osim toga, kemijao je i sa sustavom igre, kojeg navodno mijenja u 4-4-2.

Na gol će Radošević ili Kalinić, dvojba je na desnom boku između Režića i Bulkua, kao i kako posložiti vezni red, pri čemu je zavapio za još jednim igračem koji je bio nezamjenjiv u Mišinom Hajduku: "Skoko je bio srce te momčadi".

Izrazio je žaljenje zbog Anasove ozljede, jer ćudljivi fantazist zauzima posebno mjesto u njegovim planovima. Umjesto Sharbinija mlađeg, igrat će Tičinović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara