KORONAVIRUS

HOO izdao upozorenja sportašima: Moguće je otkazivanje Igara zbog koronavirusa

HOO izdao upozorenja sportašima: Moguće je otkazivanje Igara zbog koronavirusa
Foto: EPA / HOO

HRVATSKI olimpijski odbor, kao krovno sportsko tijelo u Republici Hrvatskoj, pozorno prati sve događaje vezane uz pojavu koronavirusa, a naročito zbog pojave virusa u zemljama u našem okruženju, kao i prvih slučajeva kod nas.

Pridržavajući se preporučenih mjera, svi sportaši i sportske ekipe moraju najaviti svoj odlazak na sportska natjecanja izvan granica Hrvatske te čekati službeni stav nadležnih tijela o tome imaju li ili nemaju odobrenje za odlazak.

Što se tiče mogućnosti neodržavanja Olimpijskih igara u Tokiju ove godine, naravno da postoji i takva opasnost, izvijestili su nas iz olimpijskog odbora. No, HOO smatra da ima dovoljno vremena da se ova globalna zdravstvena kriza pravovremeno stavi pod kontrolu te da će se Igre, svakako, održati.

U suprotnom, HOO će se u svemu pridržavati preporuka i odluka Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), koji skupa sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom prati razvoj događaja oko širenja koronavirusa. Podsjećamo da je MOO sredinom veljače izvijestio svoje članice da otkazivanje OI u Tokiju ili njihovo preseljenje iz Tokija - zasad ne dolazi u obzir.

Zdravstvena komisija HOO-a izdala je i higijenske mjere upozorenja za hrvatske sportaše i klubove koji putuju na gostovanja, a možete ih pročitati u priloženom dokumentu.

Sportska Natjecanja Higijen... by Index.hr on Scribd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara