HOO podržava kandidaturu HBS-a za organizaciju EP-a 2006.

"Organizacija i domaćinstvo Europskog gimnastičkog prvenstva 2006. godine imalo bi presudnu ulogu u daljnjem razvoju gimnastike u Hrvatskoj, a svim mladim gimnastičarima nagrada za njihov trud i treniranje ovog iznimno zahtjevnog sporta", izjavio je u srijedu na prijamu za čelnike Europske gimnastičke federacije (EGF) predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša.

Dopredsjednik Europske gimnastičke federacije Georges Guelzec i direktor marketinga i natjecanja EGF-a Manfred Kuht, u radnom su posjetu Hrvatskoj radi kandidature Hrvatskog gimnastičkog saveza (HGS) za organizaciju Europskog gimnastičkog prvenstva 2006. godine. Tom prigodom su predsjednika HBS-a Ivicu Miočića Stošića, glavnu tajnicu Višnju Gojković te predsjednika Nazornog odbora HGS-a Ivana Pintara i čelnike Europske gimnastičke federacije primili predsjednik i v.d. glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop.

Dužnosnici Europske gimnastičke federacije su u protekla dva dana boravili u Splitu i Zagrebu gdje su pregledali sportske objekte i smještajne kapacitete dvaju gradova. Georges Guelzec i Manfred Kuht izrazili su zadovoljstvo viđenim uz napomenu da je potrebno izvršiti male adaptacije sportskih dvorana Dom sportova i Gripe kako bi zadovoljili sve standarde za organizaciju gimnastičkih natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Georges Guelzec rekao je kako Hrvatska ispunjava uvjete za organizaciju EP-a, a konačna odluka o državi domaćinu gimnastičkog EP-a 2006. godine znat će se početkom svibnja ove godine. Uz Hrvatsku, kandidati su Ukrajina i Španjolska.

Zlatko Mateša je naglasio da HOO u potpunosti podržava organizaciju Europskog prvenstva i nastojanja HGS-a u ostvarenju zadanog cilja.

(Hina) xgg yad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara