RUKOMET

Horvat: Ako želimo zlato na Euru, zna se što nam se ne smije dogoditi

Horvat: Ako želimo zlato na Euru, zna se što nam se ne smije dogoditi
Foto i video: Luka Šangulin, Index.hr

HRVATSKA rukometna reprezentacija u prijateljskoj utakmici pred nešto manje od četiri tisuće ljudi u zagrebačkoj Areni izgubila je od Njemačke 26:25.

>>> Červar: Mladi su pokazali da reprezentaciju treba osvježiti

>>> HRVATSKA - NJEMAČKA 25:26 Hrvatska pala u završnici u polupraznoj Areni

Ovakve utakmice služe kao priprema za Europsko prvenstvo u Austriji, Švedskoj i Norveškoj. Hrvatska je u skupini u Grazu sa Srbijom, Crnom Gorom i Bjelorusijom, a prođu li skupinu igrat će drugu fazu u Beču, dok se završnica igra u švedskom Stockholmu.

"Najvažnije je da budemo zdravi tamo. Takvi smo najopasniji, svaki igrač nam je bitan. Mislim da onda možemo imati odličan turnir. Znamo što svi priželjkuju, u tom slučaju nam se ne smije dogoditi jedan loš dan. Naša nesreća je što smo taj loš dan pogodili baš onda kad ne treba. No ima još vremena za analizu i pripremu za Europsko prvenstvo", rekao je jedan od iskusnijih u reprezentaciji Zlatko Horvat.

"Nismo imali vremena za pripremu za ovu utakmicu, ali mislim da smo pokazali da možemo dobro odigrati. Imali smo cilj pobijediti, no nismo uspjeli, Njemačka je bila bolja u završnici. Bilo je dobrih i loših strana, ali dobre stvari nam daju motivaciju za Europsko prvenstvo", kaže lijevi vanjski Marko Mamić.

Pivot Marin Šipić svjestan je što se očekuje od reprezentacije na Euru.

"Hrvatska uvijek očekuje borbu za medalju, tako je i sada. Neki kažu da imamo laganu skupinu, ja kažem da je zeznuta jer svaka od protivnika nas jako želi pobijediti. Ako u jednu utakmicu uđemo slabije pripremljeni može se dogoditi poraz, ali mislim da neće biti problema. Sjajno je što igramo u Grazu pa ćemo imati veliku podršku naših navijača", kaže Šipić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara